Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Δύσκολα τα πράγματα», λένε στο ΥΠΟΙΚ

Πώς προσπαθεί η κυβέρνηση να κλείσει τις τρύπες σε ΕΟΠΥΥ και ασφαλιστικό. Τρίμηνη παράταση ζητείται για την διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

«Δύσκολα τα πράγματα», λένε στο ΥΠΟΙΚ

Την ελπίδα ότι η δόση των 8,1 δισ. ευρώ να δοθεί εφάπαξ και όχι τμηματικά, εξέφρασε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, ενόψει των συναντήσεων με τους επικεφαλής της τρόικας.

«Είναι πραγματικά δύσκολα. Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη έως το Eurogroup (8 Ιουλίου)», ανέφερε το ίδιο στέλεχος.

Για το κλείσιμο της «τρύπας» του ΕΟΠΥΥ, απ' την πλευρά παραγόντων του υπουργείου Υγείας, τονίσθηκε ότι θα προταθεί στην τρόικα ως ισοδύναμο μέτρο, να χρεώνονται τα διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές τις όποιες υπερβάσεις δαπανών.

Σχετικά με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, να τοποθετήσει ελεγκτές στον ΕΟΠΥΥ και τους προκατόχους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, οι ίδιοι παράγοντες δήλωσαν «ευτυχείς».

«Καλά προετοιμασμένοι» για τη συνάντηση με την τρόικα δήλωσαν οι παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οποίοι ετοιμάζονται να ζητήσουν τρίμηνη παράταση στο χρονοδιάγραμμα για τη διαθεσιμότητα των 12.000 Δημοσίων Υπαλλήλων.

H συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ξεκίνησε στις 17:00, ενώ στις 7.30 το βράδυ οι εκπρόσωποι των δανειστών θα μεταβούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αύριο στις 8 το πρωί θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Στη διυπουργική σύσκεψη, μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλουπούλου, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί Υγείας, Αντώνης Μπέζας και Ζέτα Μακρή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v