Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα τραπεζική ”απόβαση” στην Τουρκία

Νέα ”απόβαση” στην Τουρκία ετοιμάζουν για το προσεχές δίμηνο οι ελληνικές τράπεζες. Η Εθνική Τράπεζα οργανώνει ειδική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της εξαγοράς της Finansbank, ανάλογη κίνηση αναμένεται από την EFG Eurobank, ενώ η Alpha Bank κλείνει την ”τριπλέτα”, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει την τελική της απόφαση για εξαγορά στη γείτονα.

Νέα τραπεζική ”απόβαση” στην Τουρκία
Νέα ”απόβαση” στην Τουρκία ετοιμάζουν για το προσεχές δίμηνο οι ελληνικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η Εθνική αναμένεται να οργανώσει ειδική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παρουσιάσει επισήμως τη νέα διοίκηση της Finansbank, ολοκληρώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το project της εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας.

Σχεδόν παράλληλα με την ΕΤΕ όμως, σε ανάλογη κίνηση αναμένεται ότι θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, και η EFG Eurobank Ergasias, η οποία διαθέτει επίσης ισχυρή παρουσία στη γειτονική χώρα, τόσο μέσω της τράπεζας την οποία προσφάτως εξαγόρασε, όσο και μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας που ενέταξε στον όμιλό της πριν από περίπου 1,5 χρόνο.

Την ”τριπλέτα” αναμένεται ότι θα κλείσει η Alpha Bank, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετά τις εναλλακτικές λύσεις που έχει για την εξαγορά πιστωτικού ιδρύματος ”απέναντι” και σύντομα αναμένεται ότι θα καταλήξει στην τελική της απόφαση.

Γ. Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v