ΥΠΟΙΚ: Ψάχνει εξυγίανση σε λειτουργία για την ΕΑΣ

Η κυβέρνηση εξετάζει και το σενάριο συγχώνευσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, ήτοι της ΕΑΒ, των ΕΑΣ (θεωρείται «φιλέτο», καθώς διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία) και της ΕΛΒΟ.

ΥΠΟΙΚ: Ψάχνει εξυγίανση σε λειτουργία για την ΕΑΣ

Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ διασώζει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να ακολουθήσει στην περίπτωσή τους το «μοντέλο» της εξυγίανσης εν λειτουργία, και όχι τον ξαφνικό θάνατο.

Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η κυβέρνηση εξετάζει και το σενάριο συγχώνευσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, ήτοι της ΕΑΒ (είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία, με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους), των ΕΑΣ (θεωρείται «φιλέτο», καθώς διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία) και της ΕΛΒΟ.

Πάντως, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων για τις απολύσεις καθώς έχει συμφωνηθεί ανά τρίμηνο να δίνεται «λογαριασμός» για συγκεκριμένο αριθμό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v