Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουπακιώτης: Δεν έριξα εγώ το "καράβι" στην ξέρα

Ρουπακιώτης: Δεν έριξα εγώ το καράβι στην ξέρα

Αιχμές σε.... εγκάρδιο κλίμα περιλάμβανε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης υποδέχθηκε μεν θερμά τον "διάδοχό" του Χαράλαμπο Αθανασίου , ωστόσο δεν παρέλειψε να απαντήσει σε όσους τον κατηγόρησαν ότι εκείνος με τον επίσης απελθόντα υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, "έριξαν το καράβι στην ξέρα".

"Λένε διάφοροι πως ο Ρουπακιώτης είναι για γέλια και για κλάματα, λένε πως έσπρωξα το καράβι στην ξέρα... Είχα πρόβλημα συνείδησης, πώς εγώ που δεν έχω τη δύναμη να σπρώξω ούτε μια κουβαρίστρα μπόρεσα να ρίξω έξω μια κυβέρνηση. Ένιωσα απελπισμένος, αφού δημοσιεύματα έλεγαν πως ως πολιτικός συνδικαλιστής και μεγαλοδικηγόρος έκανα μια τρύπα στο νερό και μήπως κατέστρεψα την Ελλάδα. Ρώτησα τον οδηγό μου τον Παναγιώτη: οδήγησα την Ελλάδα σε αδιέξοδο; Αστο, μου είπε, το παίρνω επάνω μου...".

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης υπογράμμισε με νόημα ότι "δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κέντρα συμφερόντων", ενώ εν συνεχεία καλωσόρισε τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου επισημαίνοντάς του ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την Δικαιοσύνη.

"Το ξέρει ο κ. Αθανασίου σε μεγάλο βαθμό πως ο αγώνας για τη δικαιοσύνη δεν έχει τέλος, ενώ αυτό αποτελεί και αίτημα της κοινωνίας".

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την επιστροφή του "στον γνώριμο χώρο της Δικαιοσύνης που υπηρέτησε με συνέπεια 38 χρόνια". Ο ίδιος αναφερόμενος στον Αντώνη Ρουπακιώτη αναγνώρισε το έργο του συμπληρώνοντας ωστόσο ότι " υπάρχουν διαφορές, αλλά όχι σε σημαντικά θέματα οι οποίες έτσι ή αλλιώς θα αμβλυνθούν".

"Έρχομαι από ένα δύσκολο υπουργείο σε ένα επίσης πολύ δύσκολο προκειμένου να εργαστώ με συνέπεια και υπευθυνότητα και να συνεχίσουμε το σπουδαίο έργο του Αντώνη Ρουπακιώτη , ενός εργάτη του Δικαίου που υπηρετεί για πάρα πολλά χρόνια με εντιμότητα τη Δικαιοσύνης", είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v