Νέο δ.σ. στο Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών

"Οι επιχειρήσεις μας δίνουν άνισο αγώνα για να διατηρήσουν τις αγορές τους ή να κατακτήσουν νέες και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Δυστυχώς ελάχιστα έχουν γίνει στην κατεύθυνση της πρόσβασης στη ρευστότητα", δηλώνει ο Βάσος Ευθυμιάδης.

Νέο δ.σ. στο Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών

Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου ανέδειξε η Γενική Συνέλευση της 17 Ιουνίου:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: κ. Β. Ευθυμιάδης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ: κ. Β. Γούναρης, κ. Α. Γιαννίδης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: κ. Ι. Χατζήσαρης
ΤΑΜΙΑΣ: κ. Σ. Χατζηφώτης
ΜΕΛΟΣ: κα Π. Παγώνη
ΜΕΛΟΣ: κ. Α. Κράλλης


Στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΧΒ παρέστη ο κ. Πέτρος Σελέκος, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας -Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και ανέλυσε τη στρατηγική της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επενδύσεων. Οι επιχειρηματίες της χημικής βιομηχανίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη ύφεση και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην πραγματική οικονομία και τα οποία έχουν εξουθενώσει τις επιχειρήσεις και συνέβαλαν στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΧΒ κ. Βάσος Ευθυμιάδης, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα τόνισε:

«Οι επιχειρήσεις μας δίνουν ένα άνισο αγώνα για να διατηρήσουν τις αγορές τους ή να κατακτήσουν νέες και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Δυστυχώς ελάχιστα έχουν γίνει στην κατεύθυνση της πρόσβασης στη ρευστότητα, στην αγορά των πρώτων υλών, στην επιτάχυνση των διαδικασιών είτε αφορά επενδύσεις, είτε αδειοδοτήσεις και στην ποιότητα των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα. Το κόστος της ενέργειας και του χρήματος είναι απαγορευτικό στο να είναι ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις μας. Η μεταποίηση πρέπει να είναι στο επίκεντρο της οικονομικής μας ανάπτυξης σύμφωνα και με τη διακηρυγμένη πολιτική της ΕΕ. Με την ενίσχυση της βιομηχανικής πολιτικής και την προώθηση της καινοτομίας ως μοχλού ανάπτυξης, πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα ανάπτυξης»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v