ΤΑΙΠΕΔ: Ικανοποίηση για νέα προσφορά για ΔΕΣΦΑ

Ικανοποίηση εξέφρασε το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα προσφορά που κατέθεσε η Socar για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ. Οι Αζέροι φέρονται να προσφέρουν ποσό της τάξεως των 400 εκατ. Δεν αναφέρεται ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού.

ΤΑΙΠΕΔ: Ικανοποίηση για νέα προσφορά για ΔΕΣΦΑ

Οι εκκρεμότητες με θεσμικά θέματα (που δεν έχουν λυθεί ακόμα και στο και πέντε του διαγωνισμού) καθώς και σειρά διαδικαστικών ζητημάτων οδηγούν σε καθυστέρηση 10 – 15 ημερών το διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ.

Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε την Τετάρτη (και επισήμως) η Socar από το Αζερμπαϊτζάν, αλλά η σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρει ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για το 66% του ΔΕΣΦΑ. Οπως αναφέρεται το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ «δρομολόγησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο διαγωνισμός».

Η νέα προσφορά των Αζέρων ανέρχεται κατά πληροφορίες κοντά στα 400.000.000 ευρώ, ενώ αρχικώς προσέφεραν πολύ χαμηλότερο τίμημα που δεν ξεπερνούσε τα 305.000.000 ευρώ (καθώς η προσφορά τους συνοδεύονται από σειρά όρους).

Η JP Morgan που είχε προσληφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ είχε αποτιμήσει το 100% του ΔΕΣΦΑ στα 550.000.000 ευρώ. Συνεπώς το 66% αποτιμάται κοντά στα 365.000.000.

Για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού απαιτείται, πέραν των θεσμικών ζητημάτων, και η έγκριση του Δ.Σ. των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) τα οποία πωλούν το 35% του ΔΕΣΦΑ, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί το 31%.

Σήμερα, πάντως, βρέθηκαν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ και εκπρόσωποι της ρωσικής Sintez η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, χωρίς να καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v