Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαφωνία Άκη-εισαγγελέα για αντισταθμιστικά

Απογοήτευση για την οικονομική αιμορραγία που υπέστη το δημόσιο από την πληρωμή των αντισταθμιστικών συμβάσεων οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν εξέφρασε ο εισαγγελέας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων. Τι απάντησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Διαφωνία Άκη-εισαγγελέα για αντισταθμιστικά

Την απογοήτευσή του για την οικονομική αιμορραγία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την πληρωμή των αντισταθμιστικών συμβάσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, εξέφρασε ο εισαγγελέας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

«Μου προκαλεί θλίψη ως εισαγγελέα και ιδίως ως Έλληνα πολίτη ότι καμία από τις συμβάσεις δεν υλοποιήθηκε», είπε ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε «παρόλα αυτά η ελληνική πολιτεία ασθμαίνουσα έσπευδε να πληρώνει τους προμηθευτές. 300 ζήτησαν, 500 ζήτησαν και τα έπαιρναν από την ασθμαίνουσα πολιτεία».

Τα λεγόμενα του εισαγγελέα προκάλεσαν την παρέμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

"Δεν είναι έτσι, γιατί το κράτος κάνει μια σειρά ελέγχων πριν την εκτέλεση των συμβάσεων και προτού τις πληρώσει".

Με την παρέμβαση Τσοχατζόπουλου συμφώνησε και ο Γ. Σμπώκος ο οποίος πρόσθεσε ότι «η κύρια σύμβαση πληρώνεται με βάση τα στάδια υλοποίησης και δεν έχει σχέση με τα αντισταθμιστικά οφέλη»

Επί του θέματος μίλησε και ο συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γ. Παγορόπουλος ο οποίος συμφώνησε με τον εισαγγελέα για την οικονομική αιμορραγία του δημοσίου, επισημαίνοντας ωστόσο πως τα επίμαχα αντισταθμιστικά αφορούν τους ΥΠΕΘΑ μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

"Επίθεση" Άκη σε Βενιζέλο

Eν τω μεταξύ επίθεση κατά του πρώην υπουργού εθνικής άμυνας και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος επισημαίνοντας ότι επί υπουργίας του το 2009 άλλαξε τη σύμβαση για τα υποβρύχια.

«Έκανε τεράστιο λάθος, κατήργησε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα και πλέον αγοράζουμε οπλικά συστήματα στην ονομαστική τους τιμή», δήλωσε

Από τη πλευρά του ο Γ. Σμπώκος υποστήριξε ότι το πρόβλημα ήταν η μη υλοποίηση των συμβάσεων, ενώ χαρακτήρισε τεράστιο λάθος την κατάργηση των αντισταθμιστικών.

«Στην Ελλάδα είμαστε ανίκανοι, τα καταργήσαμε διότι δεν μπορούσαμε να τα υλοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Σμπώκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v