Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή 324 δόκιμων πυροσβεστών σε ΣτΕ

Την ακύρωση απόφασης του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος με την οποία παρατάθηκε σύμβαση 1.578 εποχικών πυροσβεστών, ζητούν 324 δόκιμοι πυροσβέστες. Υποστηρίζουν ότι στηρίζεται σε Προεδρικό Διάταγμα που δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

Προσφυγή 324 δόκιμων πυροσβεστών σε ΣτΕ

Στο ΣτΕ προσέφυγαν 324 δόκιμοι πυροσβέστες από τους 725 που είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του 2011 και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ( 11.6.2013) με την οποία παρατάθηκε για πέντε μήνες σύμβαση 1.578 εποχικών πυροσβεστών για το 2013.

Πρόσφατα το ΣτΕ είχε κρίνει νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επαναπρόσληψη των 1.578 εποχικών πυροσβεστών από τον πίνακα των επιτυχόντων του 2003.

Όμως, όπως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες, το εν λόγω προεδρικό διάταγμα, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Ειδικότερα, οι δόκιμοι πυροσβέστες στρέφονται κατά των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και υπογραμμίζουν ότι η απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για την επαναπρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών είναι ανυπόστατη, καθώς στηρίζεται σε ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v