Η εικόνα για την Ελλάδα γίνεται και πάλι ζοφερή, σύμφωνα με την Exotix, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει τις προηγούμενες ημέρες σημαντικότατη πτώση, ενώ ανοδικά κινούνταν τα ελληνικά ομόλογα.
Όπως επισημαίνει, το ότι Ελλάδα είναι πλέον αναδυόμενη αγορά, το «σοκ και δέος» του κλεισίματος της ΕΡΤ, ο διαφαινόμενος εκτροχιασμός του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, σε συνδυασμό με τον υπεραπαισιόδοξο σχολιασμό του Munchau στους FT ότι περιμένει η Ελλάδα να παραμείνει εγκλωβισμένη στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και του αποπληθωρισμού χρέους μέχρις είτε να φύγει από την ευρωζώνη και να κηρύξει μονομερώς χρεοστάσιο ή να υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στην πολιτική, δεν «εμπνέουν εμπιστοσύνη». Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Η αβεβαιότητα κορυφώνεται και πάλι στην Ελλάδα, σχολιάζει η Exotix.
Στα θετικά, πάντως, αναφέρει το γεγονός ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι πολύ απίθανο να διασπαστεί, ότι οι καταθέσεις επανέρχονται και πάλι στην χώρα, ενώ η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προχωρά αρκετά καλά. Η ανακεφαλαιοποίηση της Alpha ήταν επιτυχημένη, η Citi σχολιάζει πως η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται σε καλό δρόμο, όμως η εικόνα θα ξεκαθαριστεί αργότερα φέτος.
Σύμφωνα με την Exotix, μπαίνουν τα θεμέλια για μακροοικονομική ανάκαμψη, όμως οι δομικές αλλαγές είναι επώδυνες.
Σε ότι αφορά τα θέματα πολιτικής, και συγκεκριμένα για την επίσημη θέση του ΔΝΤ στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε, η Exotix αναφέρει πως δεν κάνει λόγο για τα βασικά θέματα της έκθεσης. Δεν λέει τίποτα για το πώς να αποτραπεί η επανάληψη της υπεραισιοδοξίας, ή τι συνιστά μια «έγκαιρη αναδιάρθρωση», ή ποια είναι τα «πολύτιμα μαθήματα». Και για όσους γνωρίζουν την φρασεολογία του ΔΣ του ΔΝΤ, «φαίνεται πως η έκθεση μπορεί να πήγε στον κάλαθο των αχρήστων».