Κλινικές:Απειλούν τον ΕOΠΥΥ με επίσχεση υπηρεσιών

Ήδη, ο ΣΕΚ έχει αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά εκφράζοντάς την αγανάκτηση των μελών του τόσο για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων του δημοσίου

Κλινικές:Απειλούν τον ΕOΠΥΥ με επίσχεση υπηρεσιών

Την πρόθεση των ιδιωτικών κλινικών να προχωρήσουν σε επίσχεση παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚ κ. Ανδρέας Καρταπάνης σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών προς τους δημοσιογράφους.

Ήδη, ο ΣΕΚ έχει αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά εκφράζοντάς την αγανάκτηση των μελών του τόσο για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων του δημοσίου, όσο και για μια σειρά άλλων θεσμικών ζητημάτων.

«Αν δεν δούμε τα αιτήματά μας να προωθούνται μέσα στις επόμενες ημέρες, τότε θα προχωρήσουμε σε επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταβάλουν τοις μετρητοίς το σύνολο των νοσηλίων). Το κράτος κάνει επίσχεση πληρωμών και εμείς θα αναγκαστούμε να κάνουμε επίσχεση υπηρεσιών» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καρταπάνης σημείωσε πως παρά τις χιλιάδες διαβεβαιώσεις και αναβολές της ελληνικού δημοσίου:

α) μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί τα 530 εκατ. ευρώ που όφειλαν τα ταμεία μέχρι και το τέλος του 2012

β) ο ΕΟΠΥΥ έχει αποπληρώσει μόνο μέχρι τον Νοέμβριο και μάλιστα καταβάλλοντας το 90% των τιμολογίων

γ) για το υπόλοιπο 10% των τιμολογίων δεν έχει εισπραχθεί τίποτε από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι σήμερα

δ) δεν έχει προχωρήσει καθόλου το ζήτημα του συμψηφισμού των οφειλών των κλινικών με δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v