Σταυρίδης: Υπήρξαν παράγοντες που μας ξεπερνούσαν

Δεν περιμέναμε να μην εμφανιστούν οι Ρώσοι, αλλά δεν πάθαμε και σοκ, σχολίασε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, μιλώντας στο MEGA. Προαναγγέλλει επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Σταυρίδης: Υπήρξαν παράγοντες που μας ξεπερνούσαν

«Πολύ σύντομα θα επαναπροκηρύξουμε τον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ» προανήγγειλε μέσω του MEGA ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που θα εξεταστούν άμεσα μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος της Gazprom.

«Δεν περιμέναμε να μην εμφανιστούν οι Ρώσοι, αλλά δεν πάθαμε σοκ», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σταυρίδης.

Ερωτηθείς γιατί τελικά δεν κατέθεσε προσφορά η Gazprom, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε «Είναι βέβαιο ότι είναι κάτι που ξεπερνά και εμάς και την ελληνική κυβέρνηση. Επειδή υπάρχουν θέματα ανταγωνισμού, αυτά τα ακούγαμε εμείς σαν ΤΑΙΠΕΔ, όμως δεν είναι η δουλειά μας να μπαίνουμε σε θέματα ανταγωνισμού ή γεωπολιτικά. Αλλά ακούγαμε ότι μπαίνουν θέματα έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είναι προφανές ότι στάθμιζαν ότι θα είχαν δυσκολίες ή ότι δεν θα έπαιρναν την έγκριση και τελικά αποφάσισαν να μην μετέχουν».

«Είναι προφανές ότι μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρώσων υπήρχαν κάποιες συνεννοήσεις που τελικά οδήγησαν τους Ρώσους να μην συμμετέχουν», συμπλήρωσε.

«Δεν αισθάνθηκα κάποια εμπλοκή των Αμερικάνων. Υπήρχε έντονο πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού», τόνισε.

 

 

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v