ΣΦΕΕ: Καταγγέλλει εμπλοκή στις πληρωμές του ΙΚΑ

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνείται, για τυπικούς λόγους, να εγκρίνει τις πληρωμές, υποστηρίζει ο ΣΦΕΕ.

ΣΦΕΕ: Καταγγέλλει εμπλοκή στις πληρωμές του ΙΚΑ

Επιστολή στον Γ. Στουρνάρα και στους αρμόδιους υπουργούς έστειλε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) καταγγέλλοντας εμπλοκή στις πληρωμές για τα ληξιπρόθεσμα του ΙΚΑ.

Όπως υποστηρίζει, το πρόβλημα εντοπίζεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αρνείται, για τυπικούς λόγους, να εγκρίνει τις πληρωμές.


Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητοί κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι για άλλη μία φορά έχει παρουσιαστεί σοβαρή εμπλοκή χωρίς λόγο στο θέμα της έγκρισης από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις πληρωμές του ΙΚΑ προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι η αρμόδια Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνέταξε πράξη επιστροφής στο ΙΚΑ με την αιτιολογία ότι σύμφωνα με τον Ν. 4038/2012 και 4132/2013 οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν υπάγονται στην εν λόγω ρύθμιση (!!!) και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται η εξόφληση των εκκρεμών χρεών του ΙΚΑ προς αυτές δυνάμει των ως άνω ρυθμίσεων.

Ειδικότερα, τα εν λόγω νομοθετικά κείμενα αναφέρονται στην κάλυψη των οφειλών του Οργανισμού «προς τα φαρμακεία και λοιπούς συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας (ιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια κ.λπ.)».

Η Πάρεδρος, λοιπόν, παρά τις αντίθετες από εσάς διαβεβαιώσεις, επειδή δεν αναφέρονται ρητώς οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στους παρόχους υπηρεσιών υγείας, αρνείται να εγκρίνει τις εν λόγω πληρωμές.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να έχει παγώσει παρά τις εντολές για επίσπευση των διαδικασιών από εσάς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, κύριοι Υπουργοί, σας απευθύνουμε έκκληση να επιληφθείτε προσωπικά προκειμένου να επιλυθεί άμεσα και οριστικά το φλέγον αυτό ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v