Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφορία: Πονοκέφαλος η εξαίρεση των τόκων ως €250

Πρέπει να προηγηθεί ψήφιση διάταξης, κάτι που σημαίνει ότι έως τότε δεν μπορεί να υποβληθεί δήλωση. Στις 14 Ιουνιού στέλνουν στην εφορία τα στοιχεία οι τράπεζες.

Εφορία: Πονοκέφαλος η εξαίρεση των τόκων ως €250

Νέες καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, προκαλεί το θέμα της αναγραφής στη δήλωση των τόκων των καταθέσεων.

Για να απαλλαγούν μισθωτοί και συνταξιούχοι, από την υποχρέωση αναγραφής των τόκων των καταθέσεων, στην περίπτωση που το ποσό δεν ξεπερνάει τα 250 ευρώ, θα πρέπει να ψηφιστεί διάταξη νόμου.

Μέχρι να ετοιμασθεί και να ψηφιστεί η διάταξη- η οποία θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο- κανένας φορολογούμενος δεν μπορεί να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση, εξέλιξη που φέρνει πίσω συνολικά τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

Η νομοθετική διάταξη που θα «ξεμπλέξει» το θέμα, πρόκειται να περάσει σε νομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Όταν ψηφιστεί θα εκδοθεί και η αναλυτική εγκύκλιος για τη συμπλήρωση του φετινού βασικού εντύπου Ε1.

Εν τω μεταξύ, χθες η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ενημέρωσε τις ελληνικές τράπεζες ότι πρέπει να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών, έως τις 14 Ιουνίου, τα στοιχεία για τους τόκους των καταθέσεων των λογαριασμών.

Οι τράπεζες θα ενημερώσουν για τον αριθμό του λογαριασμού, τους χρεωστικούς και πιστωτικούς τόκους που τον αφορούν και στη συνέχεια θα αναφέρουν τα ΑΦΜ των δικαιούχων του λογαριασμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v