Αεροδρόμια: Ενδιαφέρον από κ/ξ Κοπελούζου-Fraport

Η προθεσμία που έχει δώσει το ΤΑΙΠΕΔ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα περιφερειακά αεροδρόμια λήγει σήμερα. H FRAPORT AG λειτουργεί συνολικά 13 αεροδρόμια παγκοσμίως.

Αεροδρόμια: Ενδιαφέρον από κ/ξ Κοπελούζου-Fraport

Προσφορά και για τις δύο συστάδες αεροδρομίων που βρίσκονται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης κατέθεσε η κοινοπραξία της FRAPORT AG και του Ομίλου Κοπελούζου.

Πρόκειται για το πρώτο σχήμα που επιβεβαίωσε την συμμετοχή στον διαγωνισμό καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το ΤΑΙΠΕΔ για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση η FRAPORT AG λειτουργεί συνολικά 13 αεροδρόμια παγκοσμίως μέσω άμεσης συμμετοχής αλλά και συμβάσεων παραχώρησης και διαχείρισης με σημαντικότερο το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης.

Στο portfolio της εταιρείας περιλαμβάνονται επίσης τα αεροδρόμια σε: Λίμα του Περού, Αττάλεια της Τουρκίας, Νέου Δελχί στην Ινδία, της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία αλλά και της Χian στην Κίνα.

Μέσω των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η FRAPORT το 2012 διακινήθηκαν 235 εκατομμύρια επιβάτες.

Από την πλευρά του ο Όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας ενώ από κοινού με την FRAPORT μετέχει στην εταιρεία Northern Capital Gateway που έχει αναλάβει για 30 έτη την ανακατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία του αεροδρομίου Pulkovo της Πετρούπολης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v