Πτήσεις μεταξύ Αθήνας–Νέας Υόρκης από την Delta

Ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις Delta Air Lines στο εποχικό δρομολόγιο που θα συνδέει το αεροδρόμιο της Αθήνας με το αεροδρόμιο JFK. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus A330-300 δυναμικότητας 298 θέσεων.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Πτήσεις μεταξύ Αθήνας–Νέας Υόρκης από την Delta

Την Κυριακή 2 Ιουνίου ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις Delta Air Lines στο εποχικό δρομολόγιο που θα συνδέει το αεροδρόμιο της Αθήνας με το αεροδρόμιο JFK.  Η εταιρεία είχε διακόψει τις πτήσεις της μεταξύ της αμερικάνικης μητρόπολης και της ελληνικής πρωτεύουσας στις 26 Οκτωβρίου του 2012 παρότι αυτό παρουσίαζε υψηλές πληρότητες.

Μάλιστα από την πλευρά του αεροδρομίου της Αθήνας ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Παράσχης είχε τονίσει με έμφαση ότι ο λόγος για την διακοπή του δρομολογίου και την μετατροπή του σε εποχικό δεν ήταν το υψηλό κόστος του αεροδρομίου καθώς, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, «και να την πληρώναμε η Delta δεν θα έμενε».

Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus A330-300 δυναμικότητας 298 θέσεων και θα εκτελείται σε συνεργασία με τους εταίρους της Delta, Air France KLM. Ήδη, σύμφωνα με κ. Perry Cantarutti, Senior Vice President της Delta για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τα στοιχεία κρατήσεων είναι πολύ θετικά.

Η αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί σειρά σημαντικών επενδύσεων στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, προκειμένου να βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία των πελατών της, τόσο επί εδάφους όσο και στον αέρα. Σε αυτές  συμπεριλαμβάνεται το άρτιας τεχνολογίας Terminal 4 στο JFK της Νέας Υόρκης, που κόστισε 1,4 δισ. δολ και εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή, 24 Μαΐου.

Η εταιρεία προσφέρει περαιτέρω ανταποκρίσεις προς περισσότερους προορισμούς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικά δημοφιλών προορισμών όπως είναι η Φλόριδα και η Καλιφόρνια. Το 2012, η Delta διακίνησε περισσότερους από 125.000 επιβάτες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με μέσο συντελεστή πληρότητας δρομολογίου σχεδόν 85%.

Εν αναμονή της Qatar

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας βρίσκεται σε αναμονή των αποφάσεων της Qatar Airways, η οποία προ μηνών είχε εξαγγείλει την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό για τις πτήσεις της από την Ντόχα  προς την Νέα Υόρκη.  

Οι ανακοινώσεις της εταιρείας για έναρξη του δρομολογίου το καλοκαίρι είχε γίνει τον Δεκέμβριο, ωστόσο στην συνέχεια ουδέν νεότερο υπήρξε από την αραβική εταιρεία. Η «σιωπή» αποδίδεται στο πρόβλημα που παρουσίασαν πριν από λίγο καιρό  τα αεροσκάφη τύπου Boeing 787 Dreamliner. Αυτό πάντως έχει αποκατασταθεί και τα αεροσκάφη επιστρέφουν στις πτήσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v