Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην επόμενη φάση και οι 6 "μνηστήρες" για ΣΔΙΤ

Ολοκληρώθηκε η προεπιλογή των υποψηφίων για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Αχαΐας. Στα 11 τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων σε πλήρη διαγωνιστική εξέλιξη

Στην επόμενη φάση και οι 6 μνηστήρες για ΣΔΙΤ
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ κατά την έγκριση του έργου, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την επιλογή του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης που θα αναλάβει το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων για την Αχαΐα.

Από τους έξι (6) υποψηφίους που υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος προεπιλέχθηκαν, με απόφαση του Δήμου Πατρέων, και οι 6 που συνεχίζουν στη Β' φάση του διαγωνισμού:

1. ARCHIRODON Group NV - INTRAKAT - ENVITEC

2. ΕΡΕΤΒΟ - ΔΟΜΟΣΠΟΡT - ΕΓΝΩΝ

3. J&P ΑΒΑΞ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

4. ΜΕΤΚΑ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης

5. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ

6. ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία του έργου για διάστημα έως 27 έτη. Εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Όπως ισχύει σε όλους τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων, και στην Αχαΐα οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Η ανοιχτή τεχνολογία ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και την επιλογή της βέλτιστης λύσης, με πλήρη διαφάνεια και εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Στο έργο θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ για τη συγχρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι υπόλοιποι 10 διαγωνισμοί ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων ανά την Ελλάδα.

Πελοπόννησος
Βρίσκεται στην τελική φάση. Εντός του Ιουλίου θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές των υποψηφίων.

Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Σέρρες
Eντός Ιουνίου/Ιουλίου αναμένεται να κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές οι υποψήφιοι.

Αττική
Μετά την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ σε προσφυγές του Δήμου Φυλής και Μαραθώνα, αναμένεται εντός Ιουνίου να ολοκληρωθεί η προεπιλογή και στα τέσσερα έργα. Έχει ολοκληρωθεί για το πρώτο της περιοχής Γραμματικού.

Ήπειρος
Έχουν υποβληθεί επτά εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και αναμένεται εντός του Ιουνίου να ολοκληρωθεί η προεπιλογή.

Δυτική Μακεδονία
Έχουν υποβληθεί τρεις δεσμευτικές προσφορές. Έχουν εγκριθεί και οι τρεις αναφορικά με την τεχνική αξιολόγηση. Το ΔΣ της Διαδυμα απέρριψε όλες τις προσφυγές.

Κέρκυρα
Αναμένεται η έναρξη διαγωνισμού εντός του Ιουνίου

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v