Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίκη Άκη: Τι κατέθεσε ο εφοριακός Π. Βλάχος

Το αίτημα της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου να μην εξεταστεί ο εφοριακός Π. Βλάχος, που συμμετείχε ως σύμβουλος στην ανάκριση για την υπόθεση «μαύρου χρήματος», απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Υπέρ τάχθηκε ο Ζήγρας.

Δίκη Άκη: Τι κατέθεσε ο εφοριακός Π. Βλάχος

Τις διαδρομές του "μαύρου χρήματος" μεταξύ των υπερακτιων εταιρειών που εμφανίζονται στην δικογραφία περιεγραψε ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε ποσό 21 εκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησαν από την προμηθεύτρια εταιρεία των TORM1, ANTEY και κατέληξαν στις εταιρείες Bluebell και PBA Investment ιδιοκτησιας του εξαδλεφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρα.

Ο μάρτυρας πάντως συνέδεσε τον πρώην υπουργο με τις εταιρείες υποστηρίζοντας οτι από τις προσωπικές του σημειώσεις προκύπτει οτι έκανε προσπάθεια για να μην ανοίξουν οι επίμαχοι 

Νωρίτερα, απερρίφθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου να μην εξεταστεί ο Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος συμμετείχε ως σύμβουλος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης για την υπόθεση του «μαύρου χρήματος» με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πρέπει να διαφωτιστεί το δικαστήριο. Να αποδειχθεί η υπόθεση.

ΠΑΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Να γραφτεί στα πρακτικά. Δημιουργούνται υπόνοιες για την υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου. Δεν μπορείτε να λέτε πως με κάθε τρόπο πρέπει να αποδειχτεί η υπόθεση. Αν δεν γίνεται, να μην αποδειχθεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είπα τέτοιο πράγμα. Τί θέλετε να κάνω, να διώξω τον μάρτυρα;

Από την πλευρά του πάντως, ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, διά των συνηγόρων του τάχθηκε υπέρ της εξέτασης του μάρτυρα υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «κλειδί» για την υπόθεση καθώς μπορεί να εξηγήσει τις κινήσεις των λογαριασμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v