Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α.Πάγος:Πρότεινε επικύρωση ποινών για την "Ηλιος"

Ο αντεισαγγελέας Αν. Κανελλόπουλος πρότεινε την επικύρωση των ποινών του Εφετείου Αθηνών στους υπεύθυνους της "Ήλιος" για το δυστύχημα στο Γραμματικό. Σύμφωνα με την εισήγηση του η εφετειακή απόφαση είχε πλήρη αιτιολογία.

Α.Πάγος:Πρότεινε επικύρωση ποινών για την Ηλιος

Την επικύρωση των ποινών που είχε επιβάλει το Εφετείο Αθηνών στους υπεύθυνους της εταιρείας "Ηλιος" για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στο Γραμματικό Αττικής που στοίχισε τη ζωή σε 121 άτομα, εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Αν. Κανελλόπουλος.

Ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου πρότεινε την απόρριψη των αιτήσεων των τριών υπευθύνων της εταιρείας που ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η εφετειακή απόφαση είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο είχε καταδικάσει σε δεκαετή κάθειρξη τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον διευθυντή πτητικών επιχειρήσεων και τον αρχιπιλότο της εταιρείας.

Οι ποινές ήταν εξαγοράσιμες προς 80.000 ευρώ για τον καθένα, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο μηχανικός της εταιρείας, αθωώθηκε από το δικαστήριο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v