O ΔΕΣΦΑ ως Success Story στην εποχή της κρίσης

Την επιτυχή πορεία του ΔΕΣΦΑ (Success Story) επεσήμαναν οι διοργανωτές ημερίδας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανισμών και Διαχειριστών Δικτύων και εκπρόσωποι των χωρών που μετέχουν στον INOGATE.

O ΔΕΣΦΑ ως Success Story στην εποχή της κρίσης

Την επιτυχή πορεία του ΔΕΣΦΑ (Success Story) στο ιδιαιτέρως δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας και την προσδοκία για περαιτέρω συνεργασία σε τεχνικά, ρυθμιστικά και διοικητικά θέματα επεσήμαναν οι διοργανωτές ημερίδας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανισμών και Διαχειριστών Δικτύων και εκπρόσωποι των χωρών που μετέχουν στον INOGATE.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Βενετία και ο INOGATE είναι ο οργανισμός ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ανατολικής Ευρώπης, της  Κεντρικής Ασίας καθώς και στις παρακαυκάσιες δημοκρατίες.

Βασικός στόχος της ημερίδας ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η μεταφορά τεχνογνωσίας, ενώ στη διάρκεια των  εργασιών τονίσθηκε από τους συμμετέχοντες ότι διαχειριστές όπως ο ΔΕΣΦΑ μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για τους ανάλογους οργανισμούς των ανατολικών χωρών στην πορεία μετάβασης προς τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους και προς την απελευθέρωση των αγορών φυσικού αερίου που διαχειρίζονται.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., Δρ. Γεώργιος Παπαρσένος αναφέρθηκε στην πορεία και στα  εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας τα τελευταία τρία έτη.  Παράλληλα παρουσίασε τις αναπτυξιακές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου η εταιρεία  να προσαρμοστεί στο συνεχώς μεταβαλλόμενο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κ. Νίκος Κατσής, παρουσίασε στους συμμετέχοντες την εξέλιξη του ευρωπαϊκού ρυθμιστικού περιβάλλοντος από την εφαρμογή της πρώτης Οδηγίας  για το Φυσικό Αέριο (1998/30/ΕΚ) έως και το ισχύον Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο (3rd Energy Package).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v