Ντυνάν: Κόλαφος η έκθεση διαχείρισης

Διπλά βιβλία, επιλεκτικές πληρωμές, αποδοχές "μαμούθ", άφαντο πλεονάζον προσωπικό αλλά και "δωράκια" χιλιάδων ευρώ σε συμβούλους και κρατικούς αξιωματούχους περιελάμβανε το μενού στο Ντυνάν έως το 2010. Τώρα οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι...

Ντυνάν: Κόλαφος η έκθεση διαχείρισης

Προνομιακή μεταχείριση δωρεάν περίθαλψης VIP προσώπων, ετήσιες δαπάνες για ανθοδέσμες 200.000 ευρώ, τσάντες Louis Vuitton και κοσμήματα Cartier για δώρα σε συμβούλους και κρατικούς αξιωματούχους περιελάμβανε το... μενού του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν την εποχή των παχιών αγελάδων...

Τα παραπάνω... ευρήματα της από το 2010 έκθεσης του καθηγητή Λυκ. Λιαρόπουλου, ο οποίος είχε οριστεί ελεγκτής στο νοσοκομείο από τον π. Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, ερευνώνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για την κακοδιαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν, εξαιτίας της αδυναμίας λειτουργίας του πλέον από την οικονομική κατάρρευση στην οποία έχει περιέλθει.

Σύμφωνα με την έκθεση Λιαρόπουλου, έχουν διαπιστωθεί διπλά βιβλία και επιλεκτικές πληρωμές σε συγκεκριμένους εργαζόμενους και προμηθευτές αλλά και προνομιακή τιμολογιακή μεταχείριση σε μεμονωμένες κατηγορίες ασφαλισμένων. Στην έκθεση υπάρχει αναφορά για νέες κατηγορίες ασφαλισμένων που νοσηλεύονταν στις σουίτες του νοσοκομείου - από αστυνομικούς, δημοσιογράφους, διπλωμάτες, δικαστικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, ορκωτούς ελεγκτές αλλά και εκπροσώπους της Δικαιοσύνης.

Έκπληκτοι οι ελεγκτές διαπιστώνουν αποδοχές στελεχών της διοίκησης μέχρι και 18.000 ευρώ, αλλά και πλεονάζον προσωπικό που είχε προσληφθεί για την εξυπηρέτηση παραγόντων και υψηλά ισταμένων προσώπων.

Μάλιστα 150 εργαζόμενοι από τους 800 δεν εμφανίζονταν κάν στο νοσοκομείο, παρότι πληρώνονταν... Άλλα 50 άτομα είχαν αμοιβές που κυμαίνονταν από 5.000 - 18.000 ευρώ τον μήνα (αμοιβή της π. Γενικής και Οικονομικής Διευθύντριας του Ερρίκος Ντυνάν).

Σήμερα βέβαια, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, για 10,5 μήνες, ενώ η τελευταία έναντι πληρωμή τους έγινε τον περασμένο Μάρτιο.

Και επιπλέον, παραμένουν άγνωστα τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα του νοσοκομείου, καθώς οι υπολογισμοί των οφειλών του εκτιμώντα στα 240 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπολογισμοί για τις οφειλές προς το νοσοκομείο κυμαίνονται στα 40-90 εκατ. ευρώ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v