Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολυμπιακά Ακίνητα: Μίσθωση του IBC από Lamda

Στην υπογραφή της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) προχωρούν αύριο, Τρίτη 29 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Ολυμπιακά Ακίνητα κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ και, από την πλευρά του ομίλου της Lamda Development, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Απόστολος Ταμβακάκης. Tο ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 7.250.000 ευρώ για το πρώτο μισθωτικό.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Μίσθωση του IBC από Lamda
Στην υπογραφή της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) προχωρούν αύριο, Τρίτη 29 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Ολυμπιακά Ακίνητα κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ και, από την πλευρά του ομίλου της Lamda Development, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Απόστολος Ταμβακάκης και ο γενικός διευθυντής κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Γραπτού Τύπου (MPC), Κηφισίας 39, όπου θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Με τη σύμβαση αυτή, το μεγαλύτερο τμήμα του IBC (53.835 τ.μ. από συνολική δόμηση 68.695 τ.μ.) παραχωρείται στον όμιλο της Lamda.

Στο υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου το υπουργείο Πολιτισμού δημιουργεί το Μουσείο Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και το Διεθνές Μουσείο Κλασικού Αθλητισμού.

Έτσι, το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης θα μεταμορφωθεί σε ένα δυναμικό σύνολο πολιτισμού, εμπορίου και ψυχαγωγίας, μέσω του συνδυασμού μιας ιδιωτικής επένδυσης συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ και δημόσιων ενεργειών.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το ετήσιο μίσθωμα που θα καταβληθεί στην Ολυμπιακά Ακίνητα –και μέσω αυτής στο Ελληνικό Δημόσιο– ανέρχεται σε 7.250.000 ευρώ για το πρώτο μισθωτικό έτος. Το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως κατά τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Επίσης, κατά την πρώτη 15ετία της μίσθωσης (2006-2020) το μίσθωμα θα αυξάνεται κατά 2% ετησίως σε πραγματικούς όρους, προκειμένου να σταθεροποιηθεί σε 9.566.211 ευρώ (σε τιμές 2006) για την υπόλοιπη περίοδο διάρκειας της σύμβασης.

Επιπλέον, χάρη στη σύμβαση, το Ελληνικό Δημόσιο απαλλάσσεται από τα κόστη φύλαξης, συντήρησης, λειτουργίας και καθαρισμού της εγκατάστασης, ετήσιου προϋπολογισθέντος ύψους 2,25 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 3342/2005, στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις επιβάλλεται ειδικός φόρος 2% επί των φιλοξενούμενων εμπορικών δραστηριοτήτων υπέρ του οικείου ΟΤΑ.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα έσοδα από τον φόρο, τα οποία προβλέπεται να είναι εξαιρετικά σημαντικά, θα εισπράττονται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας από τον Δήμο Αμαρουσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v