Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η βουλγαρική DZI στο στόχαστρο Alpha Bank-EFG

Πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Alpha Bank και η Eurobank, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά ποσοστού στη βουλγαρική τράπεζα DZI Bank, δήλωσε πηγή προσκείμενη στη διαδικασία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η βουλγαρική DZI στο στόχαστρο Alpha Bank-EFG
Πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά ποσοστού στη βουλγαρική τράπεζα DZI Bank, είπε πηγή προσκείμενη στη διαδικασία την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η DZI, η 11η μεγαλύτερη τράπεζα της Βουλγαρίας με 21 υποκαταστήματα και 95 γραφεία, έχει επί του παρόντος κεφαλαιοποίηση περίπου 270 εκατ. λέβα (177 εκατ. δολάρια).

Οι πέντε πιθανοί υποψήφιοι είναι ο βελγικός τραπεζικός και ασφαλιστικός όμιλος KBC, η δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα βάσει κεφαλαιοποίησης Alpha Bank και EFG Eurobank αντίστοιχα, η μεγαλύτερη ουγγρική τράπεζα OTP και μία γερμανική τράπεζα, είπε η πηγή, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Σύμφωνα με την πηγή, η διαδικασία πώλησης αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Η DZI Bank αρνήθηκε να σχολιάσει, επικαλούμενη λόγους εμπιστευτικότητας. Η βουλγαρική τράπεζα είπε μόνο ότι πολλά ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον σε αυτό που αποκαλεί ”στρατηγική συνεργασία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v