Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το deal Cosmote - Γερμανός εξετάζει η Βουλή

Η διοίκηση του ΟΤΕ και όχι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης θα δώσει ”εξηγήσεις” κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφορικά με το deal Cosmote- Γερμανός.

Το deal Cosmote - Γερμανός εξετάζει η Βουλή
Η διοίκηση του ΟΤΕ και όχι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης θα δώσει ”εξηγήσεις” κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφορικά με το deal Cosmote- Γερμανός.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής προκλήθηκε κατόπιν αιτήματος βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία επέκρινε για μία ακόμη φορά σήμερα με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, ερωτηθείς σχετικά, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ”η αξιωματική αντιπολίτευση, για μια ακόμα φορά, ελλείψει ίσως άλλων στοιχείων για να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, αντιπολιτεύεται επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή έχει θέσει κάποια θέματα για μια επιχειρηματική συμφωνία που έχει κάνει ο ΟΤΕ, η οποία πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή επιχειρηματική συμφωνία για τον Οργανισμό, διότι τον ενδυναμώνει και του δίνει ένα μεγάλο δίκτυο διάθεσης των προϊόντων του στους καταναλωτές.

Ασφαλώς, αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στους ανταγωνιστές του ΟΤΕ, αλλά δεν νομίζω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να παίζει το ρόλο του συνηγόρου των ανταγωνιστών των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως είναι ο ΟΤΕ”.

Ερωτηθείς για το αν θα παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε: ”Θα πάω στη Βουλή σε άλλη συνεδρίαση, διότι αύριο έχει κληθεί η διοίκηση του ΟΤΕ να δώσει εξηγήσεις. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσει πολύ πειστικές εξηγήσεις, διότι αυτή η επιχειρηματική κίνηση είναι μια κίνηση, η οποία και για την αγορά για το Χρηματιστήριο, έχει μια πολύ θετική απήχηση”.

Κατά τα λοιπά, με δηλώσεις του μετά την κυβερνητική επιτροπή στη συνεδρίαση της οποίας εξετάστηκε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε προβληματισμένος για τις επιπτώσεις της κούρσας των διεθνών τιμών των καυσίμων αλλά επανέλαβε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος αναθεώρησης των στόχων που έχουν τεθεί με τον προϋπολογισμό.

Ερωτηθείς αν έχουν βάση τα σενάρια για άνοδο της τιμής του πετρελαίου στα 80 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε: ”δεν είναι ο ρόλος μας να κάνουμε τώρα προβλέψεις και κυρίως να κάνουμε κινδυνολογικές προβλέψεις. Ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Αυτή τη στιγμή οι εξελίξεις που υπάρχουν δεν δικαιολογούν κάποιες αλλαγές στα σχέδιά μας. Πολλά από αυτά τα ζητήματα βεβαίως θα εξαρτηθούν από το ποιά διάρκεια θα έχει η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Χρειάζεται ψυχραιμία στην αντιμετώπιση και ασφαλώς ετοιμότητα. Και υπάρχουν και τα δύο”.

---- Επιστολή Αλογοσκούφη στην πρόεδρο της Βουλής

Επιστολή στη πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, απέστειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, με την οποία ζητεί να υπάρξει παρέμβαση προκειμένου να μη παρατηρηθούν ξανά φαινόμενα απαξιωτικών προσωπικών χαρακτηρισμών και σχολίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, που καλούνται από το κοινοβούλιο για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

”Αντί ερωτήσεων και επιχειρημάτων τους απευθύνθηκαν σχεδόν υβριστικοί χαρακτηρισμοί”, τονίζει στην επιστολή του ο Γ. Αλογοσκούφης, παραθέτοντας ενδεικτικά αποσπάσματα πρακτικών.

Καθένας μπορεί να εκθέτει τις απόψεις του χωρίς να εκθέτει το σύνολο του κοινοβουλίου, καταλήγει στην επιστολή του ο υπουργός οικονομίας, η οποία προφανώς συνδέεται με την αυριανή παρουσίαση του Π. Βουρλούμη στη Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Ελενα Λάσκαρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v