Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά από Εθνική για CEC- ”όχι” απο Eurobank

Προσφορά απο πλευράς Εθνικής κατατέθηκε για τη ρουμανική τράπεζα CEC, ενώ τελικά δεν υπήρξε προσφορά απο πλευράς Eurobank. Ποιές άλλες τράπεζες κατέθεσαν προσφορά.

Προσφορά από Εθνική για CEC- ”όχι” απο Eurobank
Από την πλευρά της Εθνικής κατατέθηκε σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr προσφορά για την εξαγορά της ρουμανικής τράπεζας CEC, σε ποσοστό 70-75%. Δεν κατατέθηκε προσφορά από πλευράς Eurobank, αναφέρουν απολύτως αξιόπιστες πηγές της τράπεζας.

Προσφορές κατέθεσαν επίσης η ουγγρική ΟΤΤ και η αυστριακή Raiffeisen.

Οι ανελαστικοί όροι που προβλέπονται στο διαγωνισμό πώλησης της ρουμανικής τράπεζας CEC αποτέλεσαν, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της Efg Eurobank – Ergasias, τη βασική αιτία που τελικώς αποφασίσθηκε να μην υποβληθεί προσφορά για την εξαγορά της.

Όπως επισημαίνεται αρμοδίως, μεταξύ άλλων, απαγορεύονται απολύσεις προσωπικού, καθώς και ριζικές αλλαγές στο οργανόγραμμά της για την επόμενη τετραετία.

Ένας άλλος λόγος που ώθησε την τράπεζα του ομίλου Λάτση να μην κάνει το κρίσιμο βήμα ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μεγάλο χρονικό διάστημα που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για την απορρόφησή της, καθώς και το γεγονός ότι ήδη η Efg Eurobank, μέσω της ρουμανικής θυγατρικής της, της Bank Post, διαθέτει καλή παρουσία στη συγκεκριμένη χώρα με δίκτυο 185 καταστημάτων, το οποίο έως το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα έχει ξεπεράσει τα 200.Η Ρουμανία παραμένει χώρα κεντρικού ενδιαφέροντος για τη στρατηγική ανάπτυξη της Eurobank EFG στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση της Eurobank, ”λόγω της ταχύτατης ανάπτυξης και της αυξανόμενης ανταγωνιστικότητας της τραπεζικής αγοράς της Ρουμανίας η Eurobank EFG επέλεξε τη στρατηγική της ταχείας οργανικής ανάπτυξης μέσω της θυγατρικής της Bancpost για τη διεύρυνση των εργασιών της και της παρουσίας στη Ρουμάνικη αγορά. Στο τέλος του 2006 η Bancpost αναμένεται να αριθμεί πλέον των 200 καταστημάτων και 3.700 ατόμων προσωπικού”.

Γ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v