Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Καραμανλή - Γκαργκάνα

Τις ανησυχίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, αλλά και τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Κ. Καραμανλής στο διοικητή της ΤτΕ, Ν. Γκαργκάνα, επισημαίνοντας ότι η χώρα χρειάζεται μία διαφορετική οικονομική πολιτική.

Συνάντηση Καραμανλή - Γκαργκάνα
Τις ανησυχίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, αλλά και τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλής στο διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα.

Η συνάντηση, στην οποία μετείχε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, Γ. Σουφλιάς, πραγματοποίηθηκε μετά από πρόσκληση του κ. Καραμανλή στο Γραφείο του στη Βουλή.

Ο κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Συναντηθήκαμε με τον νέο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και συζητήσαμε για την πορεία της Οικονομίας. Του εκφράσαμε τη μεγάλη μας ανησυχία για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας, που αντανακλάται και στα πολύ υψηλά επίπεδα ανεργίας. Το γεγονός ότι ο πληθωρισμός είναι κατά πολύ υψηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό, επιδεινώνει αυτό το πρόβλημα, ακόμα περισσότερο.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να του εκφράσουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών. Για την κατάσταση του δημόσιου χρέους, ειδικά με την τόσο εκτεταμένη εφαρμογή και χρήση της δημιουργικής λογιστικής. Και βέβαια επισημάναμε την παντελή σχεδόν έλλειψη ουσιαστικών διαρθρωτικών αλλαγών. Με δύο λόγια, το μήνυμα είναι ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα, μια διαφορετική οικονομική πολιτική. Μια πολιτική τέτοια, που δεν είναι ικανή να εφαρμόσει η σημερινή Κυβέρνηση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v