Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό ενδιαφέρον για Bank of Alexandria (update)

Η Εθνική Τράπεζα, η EFG Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς συγκαταλέγονται στη λίστα με τις 12 τελικές υποψήφιες για την εξαγορά ποσοστού 80% της Bank of Alexandria, σύμφωνα με το πρακτορείο AFX, το οποίο επικαλείται τραπεζικές πηγές στην Αίγυπτο. Διαψεύδουν Εθνική και Πειραιώς.

Ισχυρό ενδιαφέρον για Bank of Alexandria (update)
Η Εθνική Τράπεζα, η EFG Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς συγκαταλέγονται στη λίστα με τις 12 τελικές υποψήφιες για την εξαγορά ποσοστού 80% της Bank of Alexandria, σύμφωνα με το πρακτορείο AFX, το οποίο επικαλείται τραπεζικές πηγές στην Αίγυπτο.

Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από την Αθήνα τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και η Τράπεζα Πειραιώς φέρονται να μην ενδιαφέρονται για την αιγυπτιακή τράπεζα.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το τελικό τίμημα για την τράπεζα αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 880 εκατ. ευρώ και 1,25 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι υποψήφιοι έχουν δύο εβδομάδες για να υποβάλλουν τις προσφορές τους.

Εκτός των τριών ελληνικών τραπεζών, μεταξύ των υποψηφίων βρίσκεται η εγχώρια Commercial International Bank αλλά και διεθνείς ”παίκτες”, όπως η γαλλική BNP Paribas, η βρετανική Barclays, η ολλανδική ABN Amrο, η Arab Bank της Ιορδανίας, η Standard Chartered, η Mashreq Bank από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Commercial Bank του Κουβέιτ.

Επισημαίνεται ότι ρόλο συμβούλου στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης διατελεί η αμερικανική Citigroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v