Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιάπης: ”Mε παρακάμπτει ο Βουρλούμης”

”Έχει πάρει φόρα ο κ. Βουρλούμης και βλέπει άλλους υπουργούς προσπαθώντας να εξασφαλίσει κυβερνητική συναίνεση για αλλαγές στο Γενικό Κανονισμού του ΟΤΕ χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων” δήλωσε ο κ. Λιάπης.

Λιάπης: ”Mε παρακάμπτει ο Βουρλούμης”
”Έχει πάρει φόρα ο κ. Βουρλούμης και βλέπει άλλους υπουργούς, προσπαθώντας να εξασφαλίσει κυβερνητική συναίνεση για αλλαγές στο Γενικό Κανονισμού του ΟΤΕ, χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων”, δήλωσε ο κ. Λιάπης.

”Για παράδειγμα πριν από λίγες ημέρες είχε δει τον κ. Τσιτουρίδη. Το σχέδιο αλλαγής το έχω ήδη απορρίψει όταν στην υπουργική αποφασίσαμε να μην ισχύει για καμία ΔΕΚΟ. Δεν μπορούν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων ”γιατί δεν αλλάζουν τον κ. Βουρλούμη” η απάντηση ήταν η εξής: ”Μου έχει πει το Μαξίμου να μην τον ενοχλώ, αλλά δεν μπορώ να τον αφήσω να ασκεί πολιτική”.

Σε ερώτηση προς την ηγεσία των εκπροσώπων των εργαζόμενων του Οργανισμού, οι τελευταίοι τόνισαν πως οι δηλώσεις του κ. Λιάπη δείχνουν ”έξοδο” του κ. Βουρλούμη.

--Τα σχέδια της διοίκησης

Την πρόθεση του ΟΤΕ να προχωρήσει στην εξαγορά μεριδίων σε θυγατρικές και να αποχωρήσει από δραστηριότητες που δεν εξυπηρετούν τη στρατηγική του Οργανισμού, υπογράμμισε ο κ. Βουρλούμης, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης.

Ως στόχος τέθηκε επίσης η επαναφορά της εταιρίας στην αιχμή της τεχνολογίας, αλλά και η κατάργηση της νομοθεσίας που παραπέμπει σε μονοπωλιακό δημόσιο οργανισμό.

Παράλληλα ο ΟΤΕ θα ενισχύσει την ΟΤΕ Globe που έχει ως αντικείμενο τις δραστηριότητες στο εξωτερικό, ενώ για το 2005 δεν θα διανείμει μέρισμα. Το συνολικό κόστος της εθελουσίας εξόδου θα ανέλθει 939,6 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ κ. Π. Κούτρας άσκησε σκληρή κριτική για το σύνολο της πολιτικής που ασκεί η Διοίκηση του Οργανισμού για την ανάπτυξη της εταιρίας αλλά για τα εργασιακά.

Σε απάντηση του ο κ. Βουρλούμης τόνισε πως ”αν πραγματικά νοιαζόμαστε για την εταιρία πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Χρειάζεται καλή συνεργασία για να πάμε μπροστά”.

Αναφορικά με τον όμιλο, θα δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα στην αναδιοργάνωση της ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ, ώστε να καταστεί ικανή να αξιοποιήσει τη σημαντική ακίνητη περιουσία του ΟΤΕ. Επίσης, θα ενισχυθεί η OTE Globe, που έχει την ευθύνη για τις διεθνείς τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες του Ομίλου.”

Αναφερόμενος στην Ρυθμιστική Αρχή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Π. Βουρλούμης, τόνισε ότι η ΕΕΤΤ εξακολουθεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική και την πορεία του ΟΤΕ και εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του, σημειώνοντας ότι κάτω από τη νέα της ηγεσία, τείνει να παγιωθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Ρυθμιστή και κύριου φορέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

Επιδίωξη του διαλόγου είναι, πρόσθεσε, η ενίσχυση κάθε προσπάθειας προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του κλάδου και του υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και της ενθάρρυνσης των επενδύσεων.

”Τα αποτελέσματα της ΟΤΕ Α.Ε. το πρώτο τρίμηνο του έτους ακολουθούν τις προβλέψεις του επιχειρηματικού σχεδίου. Τα έσοδα διαμορφώνονται κάπως καλλίτερα αλλά οι δαπάνες συνεχίζουν να μην ελέγχονται ακόμη αποτελεσματικά και ο περιορισμός τους αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης”, είπε ο κ. Βουρλούμης.



Όπως και κατά το παρελθόν έτος, η διοίκηση, τόνισε, θα επιδιώξει εποικοδομητικό διάλογο με τη νεοεκλεγείσα ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εργασιακών σχέσεων και την προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων, με γνώμονα την καλή λειτουργία του ΟΤΕ.

Το 2005 ο ΟΤΕ Α.Ε., ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο, τη μείωση του μόνιμου προσωπικού κατά το 1/3 περίπου και συγχρόνως την εφαρμογή ενός προγράμματος μετασχηματισμού, ανανέωσης και σημαντικών επενδύσεων. Το έργο προχωρεί κανονικά και συνεχίζεται και στο τρέχον έτος”, είπε.

Στη συνέχεια εγκρίθηκε η εκλογή για τριετή θητεία τριών νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου, λόγω λήξης της θητείας ισάριθμων μελών του ενδεκαμελούς διοικητικού συμβουλίου. Επανεκλέχθηκαν και οι τρεις, δηλ. οι: Γεώργιος Μπήτρος, Ξένη Σκορίνη - Παπαρρηγοπούλου και Χαράλαμπος Δημητρίου.

Αμέσως μετά τη γενική συνέλευση, το Δ.Σ. του ΟΤΕ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

* Παναγής Βουρλούμης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

* Ιάκωβος Γεωργάνας, αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

* Θεόδωρος Βενιάμης, μη εκτελεστικό μέλος

* Γεώργιος Γεραπετρίτης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

* Ηλίας Γούναρης, μη εκτελεστικό μέλος

* Χαράλαμπος Δημητρίου, μη εκτελεστικό μέλος

* Γεώργιος Μπήτρος, μη εκτελεστικό μέλος

* Ξένη Σκορίνη - Παπαρρηγοπούλου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

* Νίκος Στεφάνου, μη εκτελεστικό μέλος

* Παναγιώτης Ταμπούρλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

* Γεώργιος Τζοβλάς, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Τέλος, όσον αφορά στα παρακάτω θέματα:

• ακύρωση 432.490 ιδίων μετοχών, λόγω παρέλευσης τριετίας από την απόκτησή τους,

• τροποποίηση των άρθρων 5, 25 και 33 -που αναφέρονται αντίστοιχα στο μετοχικό κεφάλαιο, στην εξαιρετική απαρτία και πλειοψηφία, καθώς και στη διάθεση κερδών

• εκχώρηση στο διοικητικό συμβούλιο της εξουσίας να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο με έκδοση νέων μετοχών ή να εκδίδει ομολογιακά δάνεια με την έκδοση ομολογιών μετατρέψιμων σε μετοχές, μέσα σε πέντε χρόνια από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, με μια ή περισσότερες αποφάσεις του και για ποσό ίσο με το ύψος του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά την ημέρα λήψης της σχετικής απόφασης από τη Γενική Συνέλευση, δεν κατέστη δυνατό να συζητηθούν, καθώς δεν υπήρξε η απαιτούμενη αυξημένη απαρτία των 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία απαιτείται από το νόμο και το καταστατικό όσον αφορά στη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου. Για το σκοπό αυτό θα ακολουθήσει επαναληπτική γενική συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v