Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για Εμπορική και Εθνική

Αφορμή για νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συνιστά η πρόταση C.A για την Εμπορική. Η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπανδρέου ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για Εμπορική και Εθνική
Αφορμή για νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συνιστά η πρόταση C.A για την Εμπορική.

Η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπανδρέου ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για να προκαλέσει την απάντηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη ότι ”η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί ως σύμβουλος επενδύσεων και επενδυτών”.

Τα ”αίματα” άναψαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Η κ. Παπανδρέου επιχείρησε αντιπαραβολή της επιχειρούμενης απόκτησης της Εμπορικής από την C.A με την απόκτηση της Finansbank από την Εθνική.

Όπως τόνισε, το τίμημα για την εξαγορά της Εμπορικής θα έπρεπε να είναι πολύ υψηλότερο καθώς το ενεργητικό της ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ με το ύψος των καταθέσεων στα 16 δισ. ευρώ και το τίμημα εξαγοράς φτάνει τα 3,1 δισ. ευρώ, την ώρα που για την εξαγοράς της Finansbank η Εθνική θα καταβάλλει 4,5 δισ. ευρώ και η τουρκική τράπεζα έχει ενεργητικό 6,7 δισ. ευρώ και 4,25 δισ. ευρώ καταθέσεις.

”Η πουλάτε φθηνά την Εμπορική ή αγοράζετε ακριβά την Finansbank. Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα εισαγγελέα” τόνισε η κ. Παπανδρέου.

Ερωτηθείς σχετικά ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε: ”Το να λειτουργεί για μία ακόμη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση ως σύμβουλος επενδύσεων, νομίζω ότι είναι εντελώς άστοχο. Διότι όποτε προσπάθησε η αξιωματική αντιπολίτευση – και θυμάται ο κόσμος το 1999 και το 2000 να λειτουργήσει ως σύμβουλος επενδύσεων και ως σύμβουλος επενδυτών, το έκανε με καταστροφικά αποτελέσματα”.

Ελενα Λάσκαρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v