Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλογοσκούφης-Τιζμέν χαιρετίζουν το deal

Η εξαγορά της Φίνασμπανκ από την Εθνική τράπεζα ανοίγει νέους ορίζοντες στις επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας επεσήμαναν οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα εξωτερικού εμπορίου κ. Κιρσάτ Τιζμέν, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομίας.

Αλογοσκούφης-Τιζμέν χαιρετίζουν το deal
Η εξαγορά της Φίνασμπανκ από την Εθνική Τράπεζα ανοίγει νέους ορίζοντες στις επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας επεσήμαναν οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα εξωτερικού εμπορίου κ. Κιρσάτ Τιζμέν, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομίας.

Οι δύο υπουργοί εξέτασαν το φάσμα των ελληνοτουρκικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και εξέφρασαν την ελπίδα περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών εμπορικών συναλλαγών οι οποίες την τελευταία τριετία έχουν διπλασιαστεί.

Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε την πάγια στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ”πάντα στο πλαίσιο των κανόνων της Κοινότητας”.

Ο κ. Τιζμέν από την πλευρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της χώρας του για τη στάση της Ελλάδας στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο ιδιωτικός τομέας των δύο χωρών έχει προβάδισμα στη συνεργασία στον οικονομικό τομέα, σε αντίθεση με τα δύο υπουργεία που έχουν μείνει πίσω.

Σύμφωνα με στοιχεία του κ. Τιζμέν, στη χώρα μας δραστηριοποιούνται μόλις 10 τουρκικές εταιρίες, ενώ στην Τουρκία έχουν παρουσία 228 ελληνικές επιχειρήσεις.

Έλενα Λάσκαρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v