Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Με ψήφους 3-2 το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση με περιοριστικούς ορούς. Πώς αντέδρασε στην απόφαση. Τι είπε ο συνήγορός της Μιχ. Δημητρακόπουλος. Απορρίφθηκε το αίτημα της Β. Σταμάτη. (VIDEO)

Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου μετά από 2,5 χρόνια στις φυλακές, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το ίδιο δικαστήριο ομοφώνα απέρριψε εκ νέου την αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη.

Στο άκουσμα της απόφασης η Α. Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς ενώ ο πατέρας της Ακης Τσοχατζόπουλος έσπευσε να την φιλήσει και να την αγκαλιάσει μέσα στο ακροατήριο. "Αν δεν έλεγε και εδώ έξω τι άλλο θα ακούγαμε", αναφώνησε ο πρώην υπουργός σε διακοπή της συνεδρίασης.

Το δικαστήριο της επέβαλλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 2 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής της και εγγυοδοσία 30.000 ευρώ παρά την παράκληση εκ μέρους του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακοπούλου να μην της επιβληθεί εγγύηση αφού "επέστρεψε όλα τα ακίνητα και δεν υπάρχει ούτε ευρώ". Σε λυγμούς και χειροκροτήματα ξέσπασαν στο ακροατήριο και οικείοι της.

«Ακόμα δεν το πιστεύω. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι χαρούμενη που θα γυρίσω κοντά στα παιδιά μου» δήλωσε η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

«Η δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της . Θα γίνει έρανος - όσο κι αν ακούγεται παράξενο - για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης. Εχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές», δήλωσε ο Μιχ. Δημητρακόπουλος δικηγόρος της Α. Τσοχατζοπούλου.

Προηγουμένως οι εισαγγελείς είχαν προτείνει να αποφυλακιστεί η Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά να παραμείνει στις φυλακές η Βίκυ Σταμάτη. Με πρότασή τους στο δικαστήριο κρίνουν ότι η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, έχει επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα ενώ το μικρότερο από τα 3 ανήλικα παιδιά της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, έχει ανάγκη τη μητέρα του. Επιπλέον αναγνωρίζουν ότι τα 3 παιδιά της ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Για τη Βίκυ Σταμάτη οι εισαγγελείς προτείνουν να μην ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της κρίνοντας ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες. Για το δικό της ανήλικο παιδί, οι εισαγγελικοί λειτουργοί θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη.

Ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης έκανε λόγο για φυσική εξόντωση της κα. Σταμάτη. «Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη, για να πιεστεί ο Ακης Τσοχατζοπουλος . Κατέρρευσε όταν της το είπα, λιποθύμησε», είπε ο κ. Ραγκούσης.





VIDEO-ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ by realmedialive



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v