Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήσεις 11% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα εξοχικά

Πρόταση της ΔΕΗ για αυξήσεις 11% στους λογαριασμούς τουλάχιστον 1,2 εκατομμυρίων εξοχικών. Πώς σχολιάζει η επιχείρηση.

Αυξήσεις 11% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα εξοχικά

Πρόταση για αύξηση 11% στις καταναλώσεις από 0 έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο έκανε η ΔΕΗ στο ΥΠΕΚΑ. Το αίτημα της ΔΕΗ έχει μεταβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το μέτρο είναι υποχρέωση της χώρας σχετικά με την κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων μεταξύ των τιμολογίων.

Έτσι, στο πλαίσιο του ίδιου μέτρου θα υπάρξουν μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια, προκειμένου το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ να είναι ουδέτερο, όπως είχε γράψει το Euro2day.gr την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η αύξηση του 11% θα γίνει μέσω της κατάργησης του "επιδοτούμενου" τιμολογίου για 0-800 κιλοβατώρες, το οποίο ενσωματώνεται στο τιμολόγιο που αφορά 801-2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Όπως έλεγε την περασμένη Παρασκεή ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, θα επιδιωχθεί το μέτρο να επηρεάσει το λιγότερο δυνατό τους ασθενέστερους οικονομικα καταναλωτές, οι οποίοι θα κληθούν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις μόνο για την πρώτη κατοικία να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο.

Στην ουσία το μέτρο θα αφορά τις εξοχικές και δεύτερες κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα επιβαρυνθούν με 11% στις χρεώσεις για ηλεκτρική ενέργεια (χρεώσεις ενέργειας και χρήσης δικτύων).

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Με αφορμή τις πληροφορίες η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα ακόλουθα:

- Ο εξορθολογισμός των τιμολογίων και η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αποτελεί εναρμόνιση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για κοστοβαρή τιμολόγια.

- Η Επιχείρηση αυτήν την περίοδο επεξεργάζεται τα δεδομένα και προτάσεις που συζητήθηκαν και σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιό της, ως προς την υλοποίηση του εξορθολογισμού των τιμολογίων που αφορούν τις καταναλώσεις από 0 έως 800 ΚWh (κυρίως εξοχικές και δεύτερες κατοικίες) αλλά και επαγγελματικά - εμπορικά τιμολόγια.

- Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται με έμφαση στη δημιουργία νέων τιμολογίων τα οποία θα δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας που δοκιμάζονται από την κρίση.

- Η ΔΕΗ A.E. θα ενημερώσει υπεύθυνα και αναλυτικά τους καταναλωτές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξορθολογισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v