Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει εντός του Ιουνίου η έρευνα για λίστα Λαγκάρντ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα του αρεοπαγίτη ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Κλείνει εντός του Ιουνίου η έρευνα για λίστα Λαγκάρντ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανάκριση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με κεντρικό πρόσωπο και εκ των κατηγορουμένων τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ήδη ο αρμόδιος ειδικός ανακριτής αρεοπαγίτης Ιωσήφ Ταλαγανίδης ο οποίος ερευνά την υπόθεση έχει δώσει προθεσμίες προς απολογία σε όλους τους κατηγορούμενους ως την 11η Ιουνίου.

Ενώπιος ενωπίω με τον ειδικό ανακριτή αναμένεται να βρεθούν ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, η ξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζηγος της Συμεών Συκιαρίδης και ο Ανδρεας Ρωσσώνης οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν για καταθέσεις 1,22 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν στο αρχικό κείμενο της λίστας Λαγκάρντ, ωστόσο εν συνέχεια διαγράφηκαν.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου. Μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας θα αποφασιστεί αν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι συγγενείς του που διώκονται ως συμμέτοχοι, θα παραπεμφθούν σε ειδικό δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v