Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειθαρχικές διώξεις στις δύο εισαγγελείς για Ξηρό

Να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος των εισαγγελέων που συναίνεσαν στη χορήγηση αδειών στο μέλος της 17Ν, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Πειθαρχικές διώξεις στις δύο εισαγγελείς για Ξηρό

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε παραγγελία στον Αντιεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Βασίλης Πλιώτα, να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά των δύο Εισαγγελέων που μετείχαν στα πειθαρχικά συμβούλια των φυλακών Κορυδαλλού και χορήγησαν άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμά του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ευαγγελος Ζαχαρής αποδίδει σφάλμα από βαριά αμέλεια το οποίο έπληξε σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης, στις δύο εισαγγελείς των φυλακών που έδωσαν τις επτά άδειες στο Χριστόδουλο Ξηρό.

Μεταξύ άλλων ο προϊσταμενος της Εισαγγελία επισημαίνει ότι υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες για τις δύο εισαγγελείς οι οποίες δεν εκτίμησαν σωστά τα γεγονότα αλλά και την .... προσωπικότητα του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ειδικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι η συνολική στάση του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές δεν ήταν η ενδεδειγμένη καθώς είχε διαρκή επικοινωνία με προφυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς .

Ο Χ. Ξηρός φέρεται να πήγαινε στην πτέρυγα όπου κρατούνται, ενώ είχε υποπέσει και σε πειθαρχικά παραπτώματα, μεταξύ των οποίων και το κάψιμο του κελιού του. Όπως επισημαίνεται στο πόρισμα δεν αξιολογήθηκε σωστά η προσωπικότητα του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν είχε δηλώσει σε καμία περίπτωση μεταμέλεια για τις πράξεις του. Σημείωναν δε, «υπάρχει ο νόμος, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και σωστή κρίση».

Προσεχώς αναμένεται να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στις δύο εισαγγελείς από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και στη συνέχεια η υπόθεση θα διαβιβαστεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η ανώτερη ποινή που αντιμετωπίζουν οι δύο εισαγγελείς είναι προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v