Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευκρινίσεις Σμπώκου στη δίκη του Ακη

Για μαύρες βαλίτσες έγινε λόγος στη δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος και σήμερα απουσίαζε από το δικαστήριο...

Διευκρινίσεις Σμπώκου στη δίκη του Ακη

Μπαράζ αποκαλύψεων σημειώνεται στη σημερινή ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του μαύρου χρήματος με κεντρικό πρόσωπο τον απόντα από τη δικαστική αίθουσα πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας προέβη εκ νέου σε αποκαλύψεις αναφορικά με τη διακίνηση του μαύρου χρήματος αλλά και τις αγορές ακινήτων που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Ειδικότερα, μετά από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα της έδρας ο Νίκος Ζήγρας επανέλαβε ότι πριν αγοραστεί το ακίνητο στη Δεινοκράτους από την Bluebell το 1998 παρέλαβε βαλίτσα από τον κ. Μιχαηλίδη και τη μετέφερε στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου.

Όπως είπε ο Ζήγρας ενώπιόν του ο τότε υπουργός άνοιξε τη βαλίτσα και είδε ότι μέσα είχε 80 εκατομμύρια δραχμές. Ο κατηγορούμενος επισήμανε ακόμα ότι το εν λόγω ακίνητο, που κατέληξε στην κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου μέσω αγοράς, είχε επιλεγεί από τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο.

"Εγώ δεν ήξερα πού βρισκόταν αυτό το ακίνητο. Η Bluebell δεν επέλεξε κανένα ακίνητο, όπως και καμία άλλη εταιρεία. Όλα ήταν καθ΄ υπόδειξιν του κ. Τσοχατζόπουλου".

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης ότι δεν είχε καμία σχέση ούτε με την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, ούτε και με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

Παρέμβαση στη διαδικασία έκαβε και ο πρώην γ.γ. εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, κατηγορούμενος στην υπόθεση, Γιάννης Σμπώκος.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε τον λόγο προκειμένου να απαντήσει στον ισχυρισμό του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου ο οποίος εκτίμησε ότι τα 25 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν από τη ρωσική στην κυπριακή εταιρεία ήταν "παράνομη αμοιβή" που εκταμιεύθηκε όταν πίστωσε το ΥΕΘΑ ποσό 250 εκατ. δολαρίων για τα αντιαρματικά.

Όπως είπε ο κ. Σμπώκος, με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε στις 18-7-2000 μεταξύ της ΑΝΤΕΥ και της drumilan offset ορίζεται ότι η πληρωμή της δεύτερης για την υλοποίηση αντισταθμιστικών προγραμμάτων θα είναι το 10% των ποσών που θα εγκρίνονται. Πρόκειται δηλαδή για κανονική πληρωμή για αντισταθμιστικά έργα. Επίσης υποστήριξε πως δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να υπάρξει μίζα το 1997 ή το 1998 αφού τότε δεν υπήρχε καμιά απόφαση ή συμφωνία για τα οπλικά συστήματα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v