Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική έρευνα για τις μετοχές ΕΤΕ-Eurobank

Έρευνα για να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σχετικά με το ναυάγιο της συγχώνευση της ETE με τη Eurobank διέταξε ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής. Τι θα εξεταστεί.

Εισαγγελική έρευνα για τις μετοχές ΕΤΕ-Eurobank
Έρευνα για να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σχετικά με το ναυάγιο της συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με τη Eurobank διέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης των οικονομικών εισαγγελέων Νίκος Παντελής.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σχετικές με την προστασία της Κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων που κατέχουν προνομιακή πληροφόρηση και πράξεις χειραγώγησης της αγοράς.

Αφορμή της εισαγγελικής έρευνας αποτέλεσε σχετική αναφορά που κατέθεσαν χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο βουλευτής Φθιώτιδος του Κόμματος Νέα ΜΕΡΑ Ν. Σταυρογιάννης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μ. Γιαννάκης.

Με την αναφορά τους ζητούσαν να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, της χειραγώγησης των μετοχών κ.λπ.
Παράλληλα, κατέθεσαν και πρακτικά της Βουλής με διαλόγους του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του Π. Καμένου, όπως και αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών για το επίμαχο θέμα.

Σημειώνεται ότι έρευνα διεξάγει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά τις τεράστιες διακυμάνσεις που υπήρξαν στις τραπεζικές μετοχές την εβδομάδα που πέρασε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v