Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ναδίρ η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Πρωτοφανή επίπεδα ανησυχίας στην Ελλάδα για την ανεργία και τα περιορισμένα χρήματα καταγράφει έρευνα της Nielsen, στην οποία τα επίπεδα καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώνονται σε νέα χαμηλά.

Στο ναδίρ η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα
Πρωτοφανή επίπεδα ανησυχίας στην Ελλάδα για την ανεργία και τα περιορισμένα χρήματα καταγράφει έρευνα της Nielsen, στην οποία τα επίπεδα καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώνονται σε νέα χαμηλά.   

Στην Ελλάδα, εννέα στους δέκα καταναλωτές θεωρούν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό από αυτούς πιστεύει πως η κρίση θα παραταθεί και τους επόμενους μήνες που ακολουθούν. Με την ανεργία να αυξάνεται δραματικά και να έχει φτάσει πλέον σε δυσθεώρητα ύψη, δεν προκαλεί έκπληξη πως η εξασφάλιση εργασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, με ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως (44%). Παράλληλα, η κατάσταση της οικονομίας και τα προσωπικά χρέη συνεχίζουν να ανησυχούν σταθερά τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, τέσσερις στους δέκα Έλληνες δηλώνουν πως δεν τους περισσεύουν καθόλου χρήματα μετά την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Το ποσοστό αυτό (41%) είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη για το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων (92%) αναγκάστηκε να αλλάξει τις αγοραστικές του συνήθειες εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης, με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων να έχει μειώσει τα χρήματα που δαπανά για διασκέδαση εκτός σπιτιού (77%) και να έχει στραφεί σε φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα (67%).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως το ποσοστό των Ελλήνων που λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση είναι σαφώς υψηλότερο από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό, αντικατοπτρίζοντας για άλλη μία φορά τα χαμηλά επίπεδα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v