Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dallara: Στις αγορές η Ελλάδα το 2014/2015

Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2014-2015, εκτίμησε ο επικεφαλής του IIF Ch. Dallara μιλώντας στο περιθώριο του φόρουμ στο Νταβός. Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.

Dallara: Στις αγορές η Ελλάδα το 2014/2015
Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2014-2015, εκτίμησε ο επικεφαλής του IIF Ch. Dallara, μιλώντας στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός. Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις στην πραγματική οικονομία ώστε να τονωθεί η ανάκαμψη.

«Αυτή η κυβέρνηση δείχνει να τα καταφέρνει και πιστεύω πως εάν ανεμπόδιστα προχωρήσει μπροστά τότε θα καταφέρει να επαναφέρει το κλίμα εμπιστοσύνης απέναντι στην ελληνική οικονομία», υπογράμμισε.

Ο κ. Dallara επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του ότι το θέμα της Κύπρου δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ελαφρά τη καρδία, καθώς υπάρχουν ρίσκα μετάδοσης, ενώ τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να είναι μέρος της λύσης.

Το Euro2day.gr είχε αποκαλύψει την Παρασκευή ότι ο κ. Dallara είναι ενήμερος για τα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στο μνημόνιο με την επίκληση των καλύτερων του αναμενομένου δημοσιονομικών αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του για την Ελλάδα υποστήριξε το σενάριο ότι η χώρα θα επιστρέψει «διστακτικά» στις αγορές το 2018, ανακτώντας πλήρη πρόσβαση το 2020. Εκτιμά ότι με χρέος στο 115% του ΑΕΠ θα δανείζεται με spread μεταξύ 450 και 600 μονάδων βάσης, ανάλογα με τη διάρκεια ωρίμανσης των ομολόγων.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το ράλι στα ελληνικά ομόλογα, με το spread του 10ετούς να διατηρείται χαμηλότερα των 900 μονάδων βάσης. Συγκεκριμένα,  το spread του 10ετούς κινείται στις 889 μ.β., με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 10,47%, ελαφρώς υψηλότερη σε σχέση με χθες. Η τιμή του διαμορφώνεται στο 54,37.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v