Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκρατικοποιήσεις:Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις ιδιωτικοποιήσεις πραγματοποιείται σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, των υπουργών Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη.

Αποκρατικοποιήσεις:Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις ιδιωτικοποιήσεις πραγματοποιείται σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, των υπουργών Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, του προέδρου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Τ. Αθανασόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου Γ. Εμίρη.

Η σύσκεψη εντάσσεται στις τακτικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται υπό τον κ. Σαμαρά για τα θέματα ιδιωτικοποιήσεων και ανάπτυξης, αλλά έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αιχμές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί να τηρήσει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα του νέου μνημονίου και τους στόχους εσόδων, αλλά και να δημιουργήσει «μαξιλάρια» σε περίπτωση αστοχιών π.χ. λόγω δικαστικών προσφυγών, προκειμένου να μείνει εντός στόχων.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση του ΔΝΤ υπάρχει η απειλή ότι αν δεν πιαστούν οι στόχοι αποκρατικοποιήσεων το πρώτο εξάμηνο, τότε θα αλλάξει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και θα τοποθετηθούν ξένοι εμπειρογνώμονες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v