Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Καταστροφή η ελληνική χρεοκοπία

Στηρίζοντας την τελευταία συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα στην Bundestag, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα οδηγήσει σε διάσπαση της ευρωζώνης.

Σόιμπλε: Καταστροφή η ελληνική χρεοκοπία
"Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε διάσπαση της ευρωζώνης", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας. Το γερμανικό κοινοβούλιο συζητά και ψηφίζει σήμερα την επικύρωση της τελευταίας συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα κι η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης του SPD.

Δήλωσε μάλιστα ότι θα υπάρξουν και άλλες διευκολύνσεις στην Ελλάδα μετά το 2014 εάν η χώρα πετύχει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως άλλωστε προβλέπεται και από την τελευταία συμφωνία του Eurogroup.

Στηρίζοντας τη συμφωνία του Eurogroup, ο Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να προχωρήσει σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ελληνική βοήθεια. Τόνισε, επίσης, ότι οι φήμες περί νέου κουρέματος στο ελληνικό χρέος δημιουργούν τα λάθος κίνητρα. "Εάν πούμε ότι τα χρέη θα διαγραφούν, τότε η προθυμία να εξοικονομηθούν χρήματα αποδυναμώνεται", δήλωσε ο Β. Σόιμπλε και συμπλήρωσε: "Τέτοιες ψευδείς φήμες δεν λύνουν τα προβλήματα".

Λίγες ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ARD, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα πετύχει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας, όπως μεταδίδει το CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v