Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προκαταβολή φόρου στο 80% για ΟΕ - ΕΠΕ

Γέφυρες συνεννόησης αναζητά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Το μεγαλύτερο αγκάθι αφορά τις διατάξεις με τις οποίες καταργείται το έξτρα αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά.

Προκαταβολή φόρου στο 80% για ΟΕ - ΕΠΕ
Γέφυρες συνεννόησης αναζητά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να εξαλειφθούν οι διαφωνίες επί συγκεκριμένων διατάξεων που προβλέπονται στο φορολογικό και να ανοίξει ο δρόμος για την κατάθεσή του στη Βουλή.

Το μεγαλύτερο αγκάθι αφορά τις διατάξεις με τις οποίες καταργείται το έξτρα αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά, ενώ ενστάσεις προκαλούν και οι διατάξεις αναφορικά με την καθιέρωση τριών διαφορετικών κλιμάκων φορολόγησης για εισοδήματα από μισθούς - συντάξεις, ελευθέρια επαγγέλματα και ενοίκια αλλά και η μείωση των συντελεστών φορολόγησης των μερισμάτων (από το 25% στο 10%) σε βάρος των συντελεστών φορολόγησης των εταιρικών κερδών (από το 20% στο 26%).

Στις ενστάσεις αυτές από χθες το βράδυ προστέθηκε μία ακόμα. Κατά τη μελέτη του φορολογικού νομοσχεδίου στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ανακάλυψαν «καμουφλαρισμένη» διάταξη με την οποία αυξάνεται από 55% σε 80% η προκαταβολή φόρου για Ο.Ε. και Ε.Π.Ε., όσο δηλαδή είναι σήμερα η προκαταβολή που οφείλουν οι ανώνυμες εταιρείες.

Αρμόδια στελέχη υποστηρίζουν ότι η αύξηση της προκαταβολής αφορά περισσότερες από 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα έχει καθοριστικές επιπτώσεις στη ρευστότητά τους σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία.

Η συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων έχει οριστεί για τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v