Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Καμία συμφωνία ακόμη για Ελλάδα

Δεν υπάρχει ακόμη καμία συμφωνία για Ελλάδα, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης του στόχου για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους το 2022. Αυτά φέρεται να δηλώνει ο Β. Σόιμπλε στη Bundestag σύμφωνα με το Reuters

Σόιμπλε: Καμία συμφωνία ακόμη για Ελλάδα
Δεν υπάρχει ακόμη καμία συμφωνία για το πως θα καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης των 14 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγανγκ Σόιμπλε στο κοινοβούλιο της χώρας, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχε ο κ. Σόιμπλε με Γερμανούς βουλευτές, φέρεται να δήλωσε πως ακόμη παραμένει ανοιχτό το εάν θα παραταθεί ο στόχος για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο 2022 ή εάν θα παραμείνει στο 2020.  Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι και η βασική πηγή διαμάχης μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ, καθώς θα ορίσει και το εάν θα υπάρξει άλλος τρόπος κάλυψης του κενού χρηματοδότησης, πχ. μέσω νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης πως εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει επιπλέον 9 δισ. ευρώ με δημοπρασίες έντοκων γραμματίων. Υποστήριξε επίσης ότι η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσε να γίνει μέσω επέκτασης του προγράμματος του EFSF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v