Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RTRS: Δύσκολα απόφαση για Ελλάδα στις 12/11

Απίθανο το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση για Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου, ανέφερε αξιωματούχος της Ε.Ε., πιθανό να γίνει εντός Νοεμβρίου. Ανοιχτό το ζήτημα βιωσιμότητας του χρέους. Αισιόδοξος δηλώνει ο O. Rehn.

RTRS: Δύσκολα απόφαση για Ελλάδα στις 12/11
Το Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου είναι απίθανο (unlikely) να λάβει απόφαση για την έγκριση της δόσης για την Ελλάδα, δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ευρωζώνη δεν έχει καταλήξει ακόμα στον τρόπο με τον οποίο θα καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο και στο πώς θα το χρηματοδοτήσει, ενώ σημείωσε ότι πολλές χώρες πρέπει να διεξαγάγουν συζητήσεις για το ζήτημα στα κοινοβούλιά τους.

"Η συνεδρίαση της 12ης Νοεμβρίου δεν θα είναι το τελικό στάδιο", ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της χωρίς περαιτέρω βοήθεια μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου.

"Είναι ακόμα πιθανή μια συμφωνία τον Νοέμβριο, αλλά όχι αναγκαστικά στις 12 Νοεμβρίου", υπογράμμισε.

"Δεν θα υπάρξει συμφωνία, ώσπου να κλείσουν όλα τα μέτωπα του πακέτου μέτρων. Δεν θα εκταμιεύσουμε τη δόση μέχρι να οριστικοποιηθούν όλα τα ζητήματα", τόνισε.

Δεύτερος αξιωματούχος σημείωσε στο Reuters ότι ο κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας στις 16 Νοεμβρίου δεν είναι τόσο μεγάλος όσο παρουσιάζεται.

O. Rehn: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στις 12 Νοεμβρίου

Οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει να κλειδώσουν τη συμφωνία για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους μέχρι την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Olli Rehn, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του G20.

Όπως τόνισε, πρέπει να υπάρξει συμφωνία κατά τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις 12 Νοεμβρίου.

«Πρέπει να έχουμε μια κοινή άποψη για το πώς θα μειώσουμε το χρέος μέχρι τη 12η Νοεμβρίου», δήλωσε. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε αυτήν την κοινή άποψη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v