Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε:Πιθανό το "ΟΚ" Γερμανίας για νέο πακέτο

To γερμανικό κοινοβούλιο πιθανότατα θα ενέκρινε τρίτο πακέτο για την Ελλάδα αν κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο, προέβλεψε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική Die Zeit. Δεν επιβεβαιώνει για παράταση.

Σόιμπλε:Πιθανό το ΟΚ Γερμανίας για νέο πακέτο
Διακριτικές αποστάσεις από την δήλωση Στουρνάρα ότι η Ελλάδα πήρε την επιμήκυνση έλαβε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble. Δηλώνει ότι δεν μπορεί να "επιβεβαιώσει" το γεγονός, ενώ προσέθεσε ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί η έκθεση της τρόικα.

Απαντώντας σε ερώτηση δήλωσε ότι "δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κατά πόσον η Ελλάδα έχει λάβει διετή παράταση γαι τους στόχους του προγράμματος".

Όπως μεταδίδει το Reteurs, ο W. Schaueble ανέφερε ότι "πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας και στη συνέχεια να εξεταστεί από το Eurogroup".

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Simon O' Connor, δήλωσε από την πλευρά του ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά εκκρεμούν ακόμα ορισμένα ζητήματα.


Μπορεί να περάσει τρίτο πακέτο από τη γερμανική βουλή

Ο γερμανός υπουργός υποστηρίζει πάντως ότι τo γερμανικό κοινοβούλιο πιθανότατα θα ενέκρινε τρίτο πακέτο για την Ελλάδα αν κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο. Η πρόβλεψη γίνεται σε συνέντευξή του στη γερμανική Die Zeit που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο W. Schaeuble δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε υποθέσεις για περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα προτού δημοσιευτεί η έκθεση της τρόικας για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.

"Αλλά αν υπάρξουν αμφιβολίες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε" πρόσθεσε. "Θα είναι μια ευκαιρία για την αντιπολίτευση να δείξει ότι μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της".

Σημειώνεται ότι το κόμμα των σοσιαλδημοκρατών (SPD) έχει ζητήσει από την καγκελάριο Angela Merkel μια πιο αποφασιστική στήριξη προς την Ελλάδα, ενώ οι αναλυτές αμφιβάλλουν κατά πόσον η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να περάσει από μόνη της μεγαλύτερη βοήθεια χωρίς τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v