Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μηχανισμοί ελέγχου για την Ελλάδα"

Δεν συμφωνώ σε λύση για την Ελλάδα, η οποία δεν θα θεωρείται βιώσιμη, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ζήτησε μηχανισμούς ελέγχου που θα συγκροτηθούν από τους πιστωτές. Πρέπει να δημιουργηθούν και διοικητικές δομές.

Μηχανισμοί ελέγχου για την Ελλάδα
Η Γερμανία δεν θα δώσει το πράσινο φως σε καμία λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας που οι αγορές θα κρίνουν μη βιώσιμη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, μιλώντας σε συνέδριο μηχανικών στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως τόνισε, δεν μπορεί να πει πολλά για την Ελλάδα μέχρις ότου δημοσιευθεί η έκθεση της τρόικας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στη χώρα δεν μπορεί να επιλυθεί γρήγορα, πρόσθεσε όμως ότι έχουν γίνει πολλά και ότι πρέπει να γίνει δουλειά «από τα κάτω προς τα πάνω». Σημείωσε πως πρέπει να δημιουργηθούν διοικητικές δομές σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και από το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

"Μηχανισμοί ελέγχου για την Ελλάδα"

Παράλληλα, ο κ. Schaeuble εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά με "μηχανισμούς" που θα συγκροτηθούν από τους διεθνείς πιστωτές αν και σημείωσε ότι αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχθούν οι Ελληνες.

Tα μέτρα που έχουν ήδη προωθηθεί από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το ΔΝΤ πρέπει να ενισχυθούν με μηχανισμούς ελέγχου, ενδεχομένως αυτόματους σταθεροποιητές, για να έχει η Ελλάδα περισσότερες πιθανότητες να ανακάμψει, υποστήριξε ο κ. Schaeuble. Ωστόσο δεν εξήγησε αναλυτικά σε ποιους μηχανισμούς αναφέρεται. 

Ο ίδιος προειδοποίησε πως δεν είναι βέβαιο ότι η κρίση της ευρωζώνης έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της, ωστόσο πρόσθεσε ότι τελικά θα βρεθεί λύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v