Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Όχι στην άρση της αναστολής πλειστηριασμών

"Το ΠΑΣΟΚ με νομοθετικές ρυθμίσεις προστάτεψε την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών. Ζητάμε άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών να ανανεωθεί η παράταση χωρίς όρους και προϋποθέσεις", δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

ΠΑΣΟΚ: Όχι στην άρση της αναστολής πλειστηριασμών
"Το ΠΑΣΟΚ με νομοθετικές ρυθμίσεις και υπουργικές αποφάσεις προστάτεψε την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών. Ζητάμε άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών να ανανεωθεί η παράταση χωρίς όρους και προϋποθέσεις", δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τα σενάρια λήξης της απαγόρευσης κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας από το τέλος του έτους.

"Καμία κατάσχεση, κανένα δικαίωμα πλειστηριασμών στις τράπεζες. Αυτή ήταν η θέση μας και αυτή παραμένει. Τις προσεχείς ημέρες καταθέτουμε στη Βουλή πρόταση νόμου για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών", τόνισε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει τη σταδιακή άρση του μέτρου της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Η άρση θα μπορούσε να γίνει σταδιακά και να αφορά κατ' αρχάς τη μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας από τα 200.000 ευρώ που ισχύει σήμερα σε 150.000 ή σε 100.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v