Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν ψηφίζει η ΔΗΜΑΡ μέτρα για τα εργασιακά

Δεν γίνονται δεκτές από τη ΔΗΜΑΡ οι αξιώσεις στα εργασιακά, ξεκαθάρισε ο  Κουβέλης. Δεν τα ψηφίζω. Η τρόικα παίζει με τη φωτιά, ακραίο σημείο οι αλλαγές του Φεβρουαρίου τόνισε ο Βενιζέλος. Ζητούν πολιτική διαπραγμάτευση.

Δεν ψηφίζει η ΔΗΜΑΡ μέτρα για τα εργασιακά
Δεν γίνονται αποδεκτές από τη ΔΗΜΑΡ οι αξιώσεις της τρόικα για τα εργασιακά, τόνισε ο Φ. Κουβέλης μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αρνητικός είναι και ο Βενιζέλος που δήλωσε ότι η τρόικα παίζει με τη φωτιά ενώ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε πολιτική διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός εξερχόμενος από τη σύσκεψη σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης: "Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Η τρόικα δυστυχώς προβάλει αξιώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με όσα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα. 

Είμαστε υπερ των διαθρωτικών αλλαγών. Δεν είναι, όμως, διαθρωτική αλλαγή να θέλει η τρόικα διαμελισμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Δημοκρατική Αριστερά αποκρούει και δεν θα ψηφίσει τα οποιαδήποτε μέτρα που σχετίζονται με τις αξιώσεις της τρόικα για τα εργασιακά", ξεκαθάρισε. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, οι αξιώσεις της τρόικα ισοδυναμούν με τροφοδότηση της ύφεσης και της καλπάζουσας ανεργίας.

Όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος πρέπει να γίνουν. Αλλά οι αξιώσεις της τρόικα για τα εργασιακά υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας, υπογράμμισε.




Βενιζέλος: Ακραίο σημείο οι παρεμβάσεις του Φεβρουαρίου

"Η τρόικα παίζει με τη φωτιά", υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών. 

"Η καθυστέρηση είναι σκόπιμη προφανώς από τη δική τους πλευρά. Πρέπει οι συζητήσεις να κλείσουν αλλά όχι όσο όσο και όπως όπως", σημείωσε.

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, υπογράμμισε ότι "το σημείο που φτάσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το ακραίο σημείο. Άλλες παρεμβάσεις δεν βοηθούν. Αλλού πρέπει να ψάξουμε τώρα", προσθέτοντας πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει με απολύτως υπεύθυνο τρόπο, ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας.

"Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση αλλά θέλουμε να αποδώσει", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Το πακέτο που θα έρθει στη Βουλή πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο και κοινωνικά δίκαιο. Πρέπει το πακέτο να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση, αλλιώς οι αγορές δεν θα πειστούν. Πρέπει το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων να συνοδεύεται από ουσιαστικά αντίβαρα άμεσης εφαρμογής", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Σε σχέση με τη Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε: "Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να αναδείξει στην σύνολο Κορυφής το εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας".

Οι πρώτες πληροφορίες από την πλευρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ λένε ότι η θέση του κόμματος είναι ότι με δεδομένο το ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα εργασιακά, κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει τα εργασιακά.

Σημειώνεται ότι μεγάλες διαφορές εξακολουθούν να χωρίζουν την κυβέρνηση και την τρόικα όσον αφορά τα εργασιακά και μετά το τρίτο κατά σειρά ραντεβού του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα, καθώς όπως είπε ο ίδιος, δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων και η απόσταση που χωρίζει τις δυο πλευρές είναι σημαντική.

Ο κ. Βρούτσης όμως προανήγγειλε πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει αύριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ικανές να γεφυρώσουν τις διαφορές.






***Ολόκληρη η δήλωση του Ε. Βενιζέλου, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v