Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικροεπεισόδια και πετροπόλεμος στο Σύνταγμα

Στην Αθήνα βρίσκεται η Αγκελα Μέρκελ. Την υποδέχθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Αντώνης Σαμαράς επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου. Κατευθύνεται στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Μικροεπεισόδια και πετροπόλεμος στο Σύνταγμα
Πετροπόλεμος και ρίψη χημικών στην Πλατεία, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για συμμετοχή περισσότερων από 40.000 πολιτών, στις διαδηλώσεις για τα μέτρα λιτότητας και την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα.

Η αστυνομία γύρω στις 3 το μεσημέρι έκανε χρήση χημικών προκειμένου να αποτρέψει διαδηλωτές που επιχείρησαν να ανατρέψουν τον φράχτη της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια υπήρξαν μεμονωμένες και περιορισμένες συγκρούσεις ομάδων με τους αστυνομικούς που επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους της Πλατείας Συντάγματος και κυρίως στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 90 προσαγωγές έχουν γίνει συνολικά από την αστυνομία, από διάφορα σημεία της Αθήνας και της υπόλοιπης Αττικής, στο πλαίσιο της πρόληψης επεισοδίων.

Δύο από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα καπνογόνο.

Μεταξύ των 90, είναι και ένα άτομο που προσήχθη από το Χαϊδάρι και έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά είναι ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v