Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βερολίνο: Δεν ανησυχούμε για την Ελλάδα

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ανησυχεί» για τις αμφιβολίες της τρόικας, για κάποια σημεία του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Βερολίνο: Δεν ανησυχούμε για την Ελλάδα
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ανησυχεί» για τις αμφιβολίες της τρόικας, για κάποια σημεία του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι ήταν πάντα σαφές ότι η δουλειά της τρόικας στην Αθήνα δεν θα ήταν υπόθεση λίγων ημερών.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ, μέχρι να απαντηθούν ικανοποιητικά ολες οι ερωτήσεις και να είναι διαθέσιμοι όλοι οι αριθμοί, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Είναι ωστόσο εξίσου σαφές ότι η τρόικα στο τέλος θα πρέπει να υποβάλει μια εκθεση, η οποία θα περιγράφει αληθώς την κατάσταση της Ελλάδας και το επίπεδο εφαρμογής των υποχρεώσεων, τόνισε.

Καίτελ: Ειδική Οικονομική Ζώνη η Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Χανς Πέτερ Κάιτελ ζητά από τον πολιτικό κόσμο να λάβει άμεσα αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Οι συζητήσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Αθήνας από την ευρωζώνη δεν οδηγούν πουθενά, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων ζητώντας να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη και να της δοθούν όλες οι απαιτούμενες χρηματοδοτικές βοήθειες.

Στην ερώτηση εάν συνιστά σε γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα απάντησε : «Ποιός να επενδύσει στην παρούσα στιγμή στην Ελλάδα; Η οικονομική και πολιτική ελίτ πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Δεν μπορώ να επενδύσω σε μια χώρα εάν δεν γνωρίζω τι νόμισμα θα έχει αύριο».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι πλούσιοι έλληνες να βγάζουν τα χρήματα τους από την Ελλάδα.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v