Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βεστερβέλε: Όχι σε "χαλάρωση" για Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι δεν είναι δυνατή η σημαντική χαλάρωση του προγράμματος της Ελλάδας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Γκ. Βεστερβέλε μετά τη συνάντηση με Αβραμόπουλο.

Βεστερβέλε: Όχι σε χαλάρωση για Ελλάδα
Η γερμανική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι δεν είναι δυνατή η σημαντική χαλάρωση του προγράμματος της Ελλάδας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με το Reuters, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Δ. Αβραμόπουλο.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη δήλωση έκανε το Σάββατο ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, λίγες μέρες πριν από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, με την Άγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Βεστερβέλε είπε ότι «το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην Αθήνα» και διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας.

Παράλληλα, εξέφρασε την συμπαράσταση της κυβέρνησής του προς τον ελληνικό λαό για τα βάρη που επωμίζεται και κάλεσε όλους, τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα και αλλού, να μιλούν με αίσθημα ευθύνης και να αποφεύγουν τις εκδηλώσεις λαϊκισμού.

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει πακέτο μεταρρυθμίσεων ύψους 11,7 δισ. ευρώ σε λίγες εβδομάδες, ώστε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες «ακόμη και σε επίπεδο δηλώσεων και εντυπώσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v