Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ και ΤΤ οι επόμενες αποκρατικοποιήσεις

Εντός του Αυγούστου ξεκινά η διαδικασία πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ στις αρχές του φθινοπώρου αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας για το μερίδιο του δημοσίου στον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το Reuters.

ΟΠΑΠ και ΤΤ οι επόμενες αποκρατικοποιήσεις
Εντός του Αυγούστου ξεκινά η διαδικασία πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ στις αρχές του φθινοπώρου αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας για το μερίδιο του δημοσίου στον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το Reuters. 

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι οι δύο εισηγμένες είναι οι επόμενοι στόχοι του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, στην οποία συμμετείχαν, εκτός του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ταμείου Γιάννης Εμίρης.


ΤΑΙΠΕΔ: Eπτά ενδιαφερόμενοι για την έκταση στην Αφάντου

Ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ρόδου, επιφάνειας περίπου 1.850.000 τμ.

Στο ακίνητο περιλαμβάνεται και γήπεδο γκόλφ 18 οπών, έκτασης 450.000 τμ. περίπου. Σήμερα το πρωί ανοίχθηκαν οι υποβληθείσες αιτήσεις, παρουσία των ενδιαφερομένων.

Εκδηλώθηκαν 7 επενδυτικές υποψηφιότητες, τόσο από την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, οι οποίες θα αξιολογηθούν από το Ταμείο ως προς την πλήρωση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Η διοίκηση του Ταμείου εκφράζει την ικανοποίησή της για την εκδήλωση τόσο σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία. Η συμμετοχή ισχυρών επενδυτικών οργανισμών στη διαγωνιστική διαδικασία είναι απόδειξη εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τη νέα αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλει η χώρα μας, αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v